Bu işin suyu çıktı!

Nasıl anlatsam, nerden başlasam..” Böyle başlar MFÖ’nün Bodrum’u anlatan güzel şarkısı. Diasporada yaşayan benim gibi Trabzonlular, Ekim-Kasım ayları gelip havalar kasvetlenip de İstanbul, Trabzon’a benzemeye başlayınca hüzünlü şarkılar dinlerler. Trabzonspor’da uzunca zamandır işler iyi gitmeyince biz de yazıya ve söze nereden başlayacağımızı bilemez olduk.

Sondan başlayalım. Trabzon cenahında Aralık ayında kongre olacakmış gibi hummalı bir çalışma var. “Bunda şaşılacak bir şey yok zaten muhalifler seçim için bastırıyordu”der gibisiniz ama muhaliflerden bahsetmiyorum. Bizzat kulübün üst düzey yöneticilerinden bazıları, TS kongre üyelerini arayıp “Aidatınızı yatırın ya da biz yatıralım” dediğine şahit olduk. Başkan, “Benim görev sürem 2,5 sene başarılı veya başarısızlığa bakmam. Boşuna heveslenmeyin, seçimli bir kongre yapmayacağım” diyor.

Kongre yoksa bu hazırlık niye? Geçen kongreyi kaybetmiş bir başkan adayı da sosyal medya üzerinden yeniden adaylık sinyali veriyor. Saha sonuçları, transfer, mali, idari, yönetsel ve muhalefet anlamında yani her cephesinde işin suyu çıktı sizin anlayacağınız..

Bir yanda toplanan imzalar, diğer yanda Yargıtay’da bekleyen karar, aralık kongresinin sevimli olması yönünde baskı oluşturuyor. Bakalım bu saha sonuçları ve transferlerdeki hovardalık sarmalında başkan seçime ne kadar direnecek.

Kulübün kongre sürecinde bunlar yaşanırken şike üzerinden UEFA’yı sıkıştırmaya çalışan Trabzonspor, şimdilerde UEFA’nın mali fair play kıskacına alınmak isteniyor. Mali açıdan çok kötü bir durumda olan kulüp, bu cendereden kurtulmaya çalışıyor. Bazı manevralarla kulübün mali açıdan sorunu olmadığına dair bir portre çizilmeye çalışılıyor. Gerçekte durumun ne olduğunu aralık ayındaki kongrede göreceğiz. Bu aşamada eski genel müdür Sinan Zengin’in varlığının önemi ortaya çıkıyor. Ama her şey yolunda gitse dahi saha sonuçları istendiği gibi gitmiyor. Ligin uzak ara en kötü futbolunu 100 trilyona yakın para harcayarak kurulan bu takım oynuyor. Ruhu olmayan, rengi olmayan bir futbol taraftarı kasvetli Trabzon havasına sokuyor.

Trabzonspor taraftarı “Bodrum, Bodrum” şarkısındaki “Duygu biraz duygu. Bütün isteğim buydu” derecesine, mevcut Trabzonspor başkanının şike ile mücadele ediyorum diye oyaladığı camianın aksine takımından kişilikli bir oyun için bekliyor.