28 Þubat darbe döneminde tutuklanan ve hâlen cezaevinde olan maðdurlarýn yeniden yargýlanmalarýný talep etmemizin sebeplerinden biri de, yargýlamalarda FETÖ mensubu yargý üyelerinin aktif þekilde yer almalarý ve terör örgütünün çýkarlarý doðrultusunda karar vermeleri. Bu isnadýmýz bize ait bir kanaat veyahut temelsiz bir iddia deðil. Hâkimler ve Savcýlar Kurulu’nun, terör örgütü FETÖ’nün yargý unsurlarý hakkýnda hazýrladýðý rapordaki þu ifâdeler bile isnadýmýzda ne kadar haklý olduðumuzu gösteriyor: “… kendinden olmayan herkesi düþman kabul edip kullanamadýðý kiþileri de düþman sayan, örgüte boyun eðmeyenleri ve farklý düþünen herkesi düþman görüp hedef hâline getirerek yargý kararlarý ile emniyet operasyonlarýnýn hedefi haline getiren (…), suç faili veya masum olduðuna bakýlmaksýzýn birçok kiþiyi yargý eliyle maðdur eden…” HSYK’nýn mezkûr raporundaki tespitleri defaatle gündeme getirmiþtim, teferruatýný merak edenler “HSYK son noktayý koydu” (http://www.star.com.tr/yazar/hsyk-noktayi-koydu-yazi-1143287/) baþlýklý yazýma bakabilir.
Bizler, geçmiþte FETÖ terör örgütünün yargý unsurlarýnýn maðdur ettiði insanlarýn maðduriyetlerinin giderilmesini beklerken yeni maðduriyetlerle karþýlaþýyoruz. FETÖ kumpaslarý neticesinde açýlan davalarda FETÖ’nün istediði þekilde ve HSYK’nýn mâlûm raporunun hilâfýnda kararlar çýkýyor. Ýþte o davalardan biri de Galip Öztürk hakkýnda FETÖ’nün verdiði hükmün onanmasý. Davayla ilgili Öztürk’ün avukatýnýn bana gönderdiði bilgi notunu sizlerle paylaþmadan önce kýsaca davanýn geçmiþinden bahsedeyim. FETÖ kudretli olduðu dönemler her iþadamýndan olduðu gibi Galip Öztürk’ten de ‘himmet’ adý altýnda haraç istiyor. Öztürk istenilen haracý vermeyince olanlar oluyor. Yukarýda HSYK’nýn raporundan iktibas ettiðim kumpas silsilesi Öztürk’e de uygulanýyor. Neler yapýldýðýný Öztürk’ün avukatýnýn bilgi notundan okuyalým:
“FETÖ örgütüne üye olmaktan aranan ve hâlen kaçak olan dönemin savcýsý Muammer Akkaþ tarafýndan Galip Öztürk hakkýnda örgüt kurma, ihaleye fesat karýþtýrma, adil yargýlamayý etkileyeme teþebbüs, rüþvet verme gibi iddialarla soruþturma açýlmýþtý. Bu soruþturma kapsamýnda Muammer Akkaþ ve dönemin Organize Þube Müdürlüðü’ndeki FETÖ’cüler birçok hukuka aykýrýlýklar icra etmiþtir. Zorla müþteki ifadeleri alýnmýþ, hukuka aykýrý dinleme yapýlmýþ, lehe hiçbir delil ileri sürülmemiþ, özellikle lehe olan ve maddi gerçeði ortaya koyan dinleme tutanaklarýna iddianamede yer verilmemiþ, zorla maðdur ve müþteki oluþturulmuþtur. Yine bu hukuka aykýrý soruþturma baþlangýcýnda Muammer Akkaþ, Galip Öztürk hakkýnda 16 yýldýr devam eden bir yargýlamaya konu olayda yasaya ve hukuka aykýrý olarak tutuklamaya sevk etmiþ ve haksýz tutuklanmasýný saðlamýþtýr.
Muammer Akkaþ’ýn düzenlediði iddianamede örgüt lideri olduðu iddia edilen kiþi, Metro Holding yönetim kurulu baþkaný, örgüt yöneticileri bu Holdingin diðer yöneticileri ve üyeler de Holding çalýþanlarýdýr. Ýddianamede, þüphelilerin bir kýsmýndan silah elde edilmesi hususu gerekçe gösterilerek örgütün silahlý olduðu ifade edilmiþtir. Bu silahlarýn ruhsatlý silahlar olmasý bir yana, Muammer Akkaþ, bulunduðu görev itibariyle silahlý örgüt suçlamasý yapmak için silahla suç iþlenmesinin zorunlu olduðunu bilecek tecrübeyi haizdir!
Bu hukuka aykýrý yol ve yöntemlerle düzenlenen ve kasten evrak kalabalýðý ile mahkemelerin içinden çýkamadýðý hale sokulan iddianame sebebiyle Galip Öztürk 14 ay tutuklu kalmýþtý. Gelinen süreçte yerel mahkemenin bu iddianame sebebiyle vermiþ olduðu suç örgütü kurma suçu Yargýtay 6. Ceza Dairesi tarafýndan onanmýþtýr.”
Mahkemenin istediði evraklar resmi kurumlardan gelmediði için azýlý FETÖ’cüler tahliye edilirken, FETÖ kumpaslarýnýn oluþturduðu maðduriyetlerin devam etmesi ve üzerine yeni maðduriyetlerin eklenmesi size de garip gelmiyor mu!