Bu kadar çok tekrar olur mu?

Televizyonda bir filmin tekrar gösterimine “Re-run” denir Amerika’da.Daha çok platformların, para ödenerek abone olunan film kanallarında görürsünüz bu uygulamayı. Amaç bir filmi birden çok kez ve değişik saatlerde yayınlayarak tüm abonelere seyrettirmektir. Açık kanallarda başka kanallarda yayımlanmış filmler gösterilir ama dizi ve program tekrar çok nadirdir. Türkiye’de televizyonculuğun geldiği nokta açısından meseleye biraz dikkatli bakmak lazım. Tekrar ve aslında birer tekrar olan özet bölümler reyting listesinde kaç tane olduğuna hiç dikkat ettiniz mi? 

Cumartesi günü ilk 30 programın 9 tanesi tekrar ve özet mesela.

Haberleri çıkarınca ilk 25 programda 9 tekrar ve özet demek bu.

Bir başka hesapla yüzde 30’dan daha fazla tekrar ve özet anlamına geliyor bu ve televizyonculuk adına hiç de iyi bir tablo değil. Televizyonculuk dediğimiz iş aslında yaratıcılık ister, tekrar ve özet salgını hem bu özelliği öldürüyor hem de risk almamak adına ne yapacağı belli reytingli işlerden başkasına cesaret edemeyen yönetici tipi oluşturuyor. Doğrusu bu tabloya bakıp harika bir televizyonculuğumuz var demenin imkanı yok.

Mutlu yıllar iyi manşetler...

Ankara Masası pazar günlerinin manşetlik bilgilerini vermeye devam ediyor. Yaşar Taşkın Koç bu Pazar günü de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i konuk etti, geçen hafta yaşadıklarımızı, Diyarbakır’da olup bitenleri ve asıl hedefi anlattırdı.

Yine bilmediklerimizi öğrendik programdan... Mesela Diyarbakır’da 5 Alman gazetecinin gözaltına alındığını ilk kez duyduk. Bir program bir senede kaç manşetlik iş çıkarabilir diye durup düşününce görüyorsunuz ki Ankara Masası özellikle bu sene üst üste manşetler çıkardı, başarı çıtasını daha da yukarıya çekti. Gelelim başlık kısmına... Pazar günü Yaşar Taşkın Koç’un doğum günüydü. Hem yeni duyduklarımız için başarısını hem de doğum gününü buradan kutlamış olayım.

Saati doğru mu acaba?

Hülya Avşar Show Tv 8’de başladı.

Bir zamanlar Kanal D’de haftalık olarak ekrana gelirdi Hülya Avşar Show, şimdi Tv 8’de günlük olarak ekrana gelecek. Yıllardır gündemde kalmayı başaran biri Hülya Avşar, programı yine konuşulacaktır, hiç itirazım yok.

Ancak saat 17.00 doğru saat mi emin olamadım doğrusu. Bir zamanlar Cine-5 ana haberlere alternatif Başka Yerde Yok’u yapmıştı, mantık o mantık acaba?

O program ilk 2 sezon günlük konuk bulunduğu için ana haberlere alternatif olabilmişti ama sonra haftalık konuk işine döndü ve battı. Eğer böyle bir denemeye girişilecekse tamam ama klasik kuşak programlarından olacaksa sanki biraz daha erken yayına girmesi gerekir.