Bu kadar da olmaz

ALS hastalığına dikkat çekmek için buzlu solu bir kapı kafadan aşağıya boşaltmak moda ya, televizyon dünyasının isimleri de bu kampanyaya katıldılar. Yoksun yani çok nadir görülen bir hastalık ALS ama hem hasta hem de yakınları için çok zor bir süreç. Dolayısıyla kampanyanın bir amacı hastalığa dikkat çekmek diğer amacı da hem ALS hastalarının yaşam kalitelerini yükseltmek için bağış toplamak. Bu işin cılkını çıkardık mı, belki, biraz, diyecektim ama gördüğüm bir kare, evet çıkardık hatta ötesine bile geçtik demek için iyi bir örnekti. Emir Berke hayatımıza Öyle Bir Geçer Zaman ki’yle girdi Küçük Ağa’da yıldızı daha da parladı. Evet medyatik bir çocuk Emir Berke ama sonuçta çocuk ve soğuk su dolu bir kovayı başından aşağı boşaltması doğru değil.  Doktorlar bu modanın ardından çeşitli uyarılarda bulunmuşlardı. Fenerbahçeli futbolcuların kampanyaya katılırken “Aman beyler derbi var hastalanmayın” uyarısını da duyduk. O zaman bu kampanyaya Emir Berke’yi dahil etmek de neyin nesi? Denilebilir ki, Emir Berke için buzlu su kullanılmadı. Peki aynı yaş grubunda olan ve bu durumdan habersiz çocuklar buzlu su kullanırlarsa ne olacak? Medyatik çocukların kariyerlerini yönetmek başlı başına bir iştir ama ilk olan onların psikolojik ve fiziki sağlıklarını korumaktır.

Köpek balığı haftası

Discovery Channel tanıtımlarını genellikle başarılı bulduğum kanallardan biridir. Köpek Balığı Haftası altında bir hafta düzenlemiş ve zengin bir içerik sağlamışlar ama tanıtımı hiç sevmedim. Ergen çocuklara yönelik filmlere benzer bir gerçeküstülük var tanıtımda. Bir belgesel kanalında gerçeküstülük tanıtımlar da bile kullanılmamalı bence. İlk kez hayal kırıklığına uğradım,o yüzden de yazmak istedim...

İyiyi geliştirmek

Kaçak Gelinler, Güllerin Savaşı ve Öteki Yarım yaz sezonunun en başarılı 3 yapımı. Duydum ki senaryo ekibini değiştirmişler.

Bizim televizyon alışkanlığımızda senaryo ekibi genellikle işler kötü gitmeye başladığında değişir. Demek ki işler iyi giderken de değişiklik olabiliyormuş. Çok alışkın olmadığımız, iyiyi daha iyi hale getirmek adına atılmış bir adım diyelim.