Bu kadar gol kaçmaz

Fenerbahçe ile Amed Sportif arasında futbol adına inanılmaz sıklet farkı vardı. Amed Sportif mütevazı bir takım. Şartlar elverdiğince mücadeleye çıkıyor ve uğraş veriyor. Fenerbahçe ise her ne kadar teknik direktör Vitor Pereira rotasyona girmiş olsa bile, önemli futbolculara sahip. Daha maçın ilk dakikası dolmadan Meireles ile kaçırılan bir Fenerbahçe golü var. Sadece bu değil; Fernandao’nun, Kadlec’in, Nani’nin, Ramazan’ın ayağından kaçırılan goller var. Skoru basket maçına çevirecek kadar pozisyon buluyor da atamıyor isen o zaman biraz ayıp etmiş olursun. Fener’in golü kaçıran futbolcuları bu ayıbı ne yazık ki izlettiler!

“Bu kadar gol kaçmaz” dedik... Anlaşılan Amed Sportif’i biraz küçük gördüler. Ezeli rakipleri karşısında böyle pozisyonlara girip kaçırsalardı, yemin ediyorum tribündeki Fenerbahçe taraftarları kalp krizi geçirirlerdi. Allah’tan Mehmet Topuz çok güzel bir golle Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Daha sonrasında da Nani’nin “al at” gol pasını Fernandao, ikinci Fenerbahçe golünü kaydeden oldu.

Meireles’i uzun zamandır oynama oynamaya biraz pas tutmuş gördüm. Kaleci Ertuğrul, Kamil’in Amed Sportif adına attığı kafa golünde hata yaptı. Golün topa çıkış hatasından kaynaklandığını izledik.

Kısacası Fenerbahçe öyle veya böyle rakibine oyunu kabul ettirip bir TIR dolusu gol pozisyonuna girip ancak birkaç gol atıp tur şansını yakalamış oldu. Bu arada Amed Sportif kalecisi Levent çok önemli kurtarışlar yaparak takımını farklı mağlubiyetten koruyandı. Nani’nin kafa golü, zaten rahatlatmış Fenerbahçe’yi, Ziraat Türkiye Kupası’nda koşar adımlarla gitmesini sağlayandı.

Fenerbahçe moral açısından, artı güven açısından rakiplerine üstünlük sağlamaya devam ediyor. Ama Türkiye Kupası ile Süper Lig farklıdır. Onun için en önemsediğim maç Akhisar deplasmanında nasıl oynayacağı, nasıl bir sonuçla maçı noktalayacağı.

Bunu gerçekten merak ediyorum.