Bu kadarı da fazla artık...

Akif Beki - Aslı Aydıntaşbaş ya da Mesut Yar CNN-TÜRK’e kaşıkla seyirci toplasınlar, özensiz yazılan metinler kepçeyle seyirci kaçırsın.

Pazar sabahı CNN-TÜRK’te 07.00 haber bültenini seyrettim.

Yürüyen haberlerde bilgi hatalarına alışmıştım ama haberin geçmiş bölümünde bu kadar dehşet bir hata ilk kez gördüm.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması haberi verildi ardından olayın geçmişine dönüldü. O bölümde de “Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’nin Almanya Büyükelçiliği’ne çağrıldığı” söylendi.

O yerin Almanya Dışişleri Bakanlığı olduğunu haberi yazan muhabir ve editörler de mutlaka biliyordur ama özensizlik ya da başka bir sebepten hata kalmış...

Ben sabah erken yakaladım, tahminen o hatalı metin daha önce de defalarca yayınlanmıştır ve acı olan kimsenin bunu fark etmemiş olması...

Futbolu özlemek....

Cuma gecesi TRT HABER’de Türkiye’nin geleceği olan gençleri izlerken futbolu ne kadar özlediğimi fark ettim...

Alınan 3-0’lık galibiyet ya da liglerin tatil olmasından kaynaklanmıyordu bu özlem.

Kavga çıkaran başkanlar, yöneticiler, yorumcular olmadan futbol seyretmek ne kadar güzel. Bu şampiyonada da hakem hatası olur mu, elbette olur, oyundan alınmasına tepki gösteren futbolcu, belki o da olur ama tartışması, komplo teorileri olmaz.

Ya da “karının arkasına saklanma” diye yöneticilere bağıran yorumcu da çıkmaz.

Temiz ve tartışmasız futbol seyircisi için U-20 Dünya Futbol Şampiyonası ve TRT kanalları çölde vaha gibi...

Ucuz kahramanlar...

Örnekler giderek çoğalmaya başladı.

Kimi bütçe beğenmez kimi başka sebeplerden dolayı işten çıkarılır ya da ayrılır, sonra medya sitelerine “Gezi Parkı istifası” diye haber yaptırır.

Şaşırtıcı mı, elbette değil zira her dönem bu tür durumlardan istifade etmeye kalkanlar çıktı bundan sonra da çıkacaktır.

Dikkatlerden kaçmaması gereken bir başka nokta daha var.

Reha Muhtar, son 10 gündür, Show Haber’in başından nasıl gönderildiğine dair ilginç yazılar kaleme alıyor.

Yazılardan anlıyoruz ki o dönem “gerçek habercilik yapmak” vesaire gibi sembollerle iş başına getirilenler- den beklenen fayda ekran önü değil ekran arkası mahiretleriymiş...