Bu karşılaşma Pereira’nın maçı

Rakip Atromitos.. Yunan Ligi’nin Avrupa kupalarına katılabilme şansı yakalamış bir takımı. Bizler tarafından adı sanı pek bilinmiyor. Ama Fener’de en iyi bilen geçtiğimiz sezon Yunanistan’da teknik direktörlük yapmış olan Pereira.. Onun için bu maç Pereira’nın maçı olacaktır. Çünkü rakip takımı en iyi tanıyan Fenerbahçe cephesinden ta kendisi. Ona göre analizini yapacak, taktiğini de kazanma adına Fenerbahçe takımına vereceğini düşünüyorum.

Hiç bir maç kolay değil. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesine veda ettikten sonra bu maçı kazanmak zorunda. Van Persie’den hala bir haber yok. Kadroya alınmasına rağmen ilk 11’de yeri yok gibi. Maçın gidişatına göre görevlendirilecekmiş. Ne kadar zamanda bir futbolcu hazırlanır? Bana göre hazır olması lazımdı. Anlaşılan şu ki; Pereira, ne Sow’dan ne de Fernandao’dan vazgeçemiyor.

Kjaer cezalı olduğu için savunmada görev alamayacak. Yerine oynayacak Ba, Alves ile savunmanın göbeğinde hatasız oynamak zorunda. Bu maçta kaleci Volkan’a çok iş düşüyor. Gereksiz kalesini terkedip zamanlama hataları yapmazsa, takımına olağanüstü katkı sağlar. Caner mi, Hasan Ali mi? İşte orada kafama takılan bir soru işareti var. Gökhan Gönül’ün de sakatlığı hala sürüyor. O da bir başka soru işareti. Yerine görev alacak Şener’den bu maçlık beklentim, Gökhan’ı aratmamasıdır.

Beklenen düzeye bir türlü gelemeyen Nani’yi merak ediyorum. Arkadaş çık artık ortaya. Görelim yetenekli vasıflarını. Gol mü atarsın, gol mü attırırsın çık artık ortalık yere.. Senden bekleneni en azından Atromitos karşısında ne var ne yok göster artık bizlere.

Fener’in orta sahasını çok önemsiyorum. Souza rölanti top oynuyor. Üçüncü, dördüncü, beşinci vitese bir türlü çıkmıyor. Meireles ile Mehmet Topal ise Pereira’nın bileceği bir şey. Fenerbahçe’nin oyun formatı, rakip takımlara baskı kurarak başlamasıyla, prese özen göstererek oyuna ağırlığını koymaya çalışıyor. İyi güzel de gol pozisyonu üretmekte kısır kalıyor zaman zaman. Eğer Diego bu maçta da performansını yüksek gösterirse gol ümitlerini Sow ve Fernandao’dan bekliyoruz. Bol şanslar Kanarya.