Bu kumaş dikiş tutar

K.İrlanda ve Belarus maçlarında izlediğim Bilal, Selçuk İnan’a; Tarık, Gökhan Gönül’e; Aytaç, Mehmet Topal’a; Aykut, Semih Kaya’ya; Uğur, Caner’e alternatif olacak yetenekte. Oğuzhan ve Salih de orta sahanın garantisi.

MİLLİ Takımımız’ın yeni ve genç yıldız adaylarını Kuzey İrlanda ve Belarus karşılaşmalarında seyrettim. Yeniler hakkındaki izlenimlerim şöyle:

l Bilal Kısa: Genç olmamasına rağmen yenilerinden sayılır. Galatasaraylı Selçuk’u anamsatan bir futbol sergiledi. Sol ayağı raket gibi.

l Aykut Demir: Semih Kaya’nın yerine oynayan Trabzonsporlu bu futbolcu iyi bir kesici olmasının yanı sıra hava toplarına da hakim. Ayrıca sol bekte oynama özelliği de var. Agresif oyuna özen göstermesi de artısı.

Oğuzhan vazgeçilmez

l Oğuzhan: Ferdi yetenekleri ve oyunu okuması bakımından A Milli Takım’ın ileride vazgeçilmezlerinden biri olabilir.

l Adem Büyük: Olağanüstü futbol yeteneklerine sahip. Top kontrolü mükemmel. Hem gol atma hem de asist yapma becerisine sahip bir oyuncu.

l Salih Uçan: Yeteneklerine laf yok. Fiziğini güçlendirdiğinde gelecekte Milli Takım’ın ve Fener’in yıldızı olacağını iddia edebilirim.

l Tarık Çamdalı: Hem sağ hem de sol bekte görev yapabilen bir oyuncu. Büyük takımların transfer listesinde şimdiden adının geçmesi onun kalitesini gösteriyor. Gökhan Gönül’ün alternatifi.

l Uğur Çiftçi: Gençlerbirliğili bu oyuncunun eksikleri olsa da solda Caner Erkin’in alternatifi olabilecek düzeye geleceğine inanıyorum. İyi bir kumaşı var.

l Aytaç Kara: Orta sahada defansa dönük oynayan Eskişehirsporlu Aytaç, mücadeleci oyunu, kesiciliği ve de hırsı ile göze battı. Mehmet Topal’a ileride rakip olacak yetenekte.

İshak iki yönlü oynuyor

 İshak Doğan: Asıl yeri sol bek. Uğur Çiftçi gibi iyi alternatiflerden biri.  Stoperde de ihtiyaç olduğunda görev yapabiliyor. İki yönlü geleceği olan bir oyuncu.

Kısacası Fatih Terim’in böyle futbolcuları Milli Takım’a davet edip görmekle bana göre doğru bir düşünceyi sahiplenmiştir. Çünkü bu futbolcular oynadıkları mevkinin en iyilerinden olduğu için önümüzdeki yıllarda A Milli Takım’ın da parlayan yıldızları olacaklardır.