Bu mu büyük Fenerbahçe!

Fenerbahçe, 1461 karşısında inanılmaz kötü bir futbol sergiledi. Belli ki Sarı-Lacivertliler’in devre arası kampı  iyi geçmemiş. Koskoca Fenerbahçe takımı, kalecisi Mert olmasaydı bu maçta farklı yenlgiyle karşılaşmayı noktalayan olurdu. Mert’in en az 3 tane yüzde yüzlük gol pozisyonunu engelleyen kurtarışlar yaparak, Fenerbahçe’yi ipten almıştır..

Kaleci Mert’in dışında dikkat çeken bir başka futbolcu genç Salih Uçan’dı. Onun dışındaki Fenerbahçeli futbolcular bırakın bekleneni vermekten futbol adına keyifsiz, sıkıntılı ve de hayal kırıklığına uğratttı. Böyle bir Fenerbahçe’yi sık sık izleme sıkıntısını bizlerin de kaderi olarak değerlendiriyorum. Yok böyle bir Fenerbahçe, istemiyorum böyle bir Fenerbahçe!

Orta saha organizasyonundan yoksun, savunması çok pozisyon veren, hücumda bırakın çoğalmayı pozisyon bulmakta malesef ki malesef zorlanan bir  Fenerbahçe, bizlere ne kadar keyif verebilir ki! İlk yarıda Baroni’nin frikik vuruşu, ikinci yarı sonlarına doğru Stoch’un mutlak kaçırdığı bir gol pozisyonu dışında ne yazık ki Fenerbahçe hiç varlık gösteremedi.

1461 Trabzon takımını sonuca ve neticeye bakmaksızın cani gönülden kutlamak isterim. Özverili futbola özen gösteriyorlar. Rakibinin üzerine takım halinde çok olumlu akınlar geliştiriyorlar. Takım halinde yardımlaşmaları mükemmel. Birkaç çok önemli futbolcuları da vardı, göze çarpan.. Özellikle Yusuf’un, Sercan Kaya’nın ve Barış Memiş’in Fener’in kalecisi Mert’le karşılaştığı pozisyonlarda son vuruşları iyi değerlendirememeleri skoru bu hale getirdi. Ancak. 1461 iyi takım, kaybetse de iyi takım. Alkışı hak eden bir takım...

Fenerbahçe büyük takım, ama sergilenen oyun çok küçük... Bakma Fener’in attığı gollere. Takım oyunu olarak hiç bir şey yok, hep bireysel yetenek var. İlk golü atan da Semih Şentürk.. Aylar sonra atılan bir gol.  Kuyt’ın da atmış olduğu ikinci Fenerbahçe golü, kötü oynanmış bir futbolun sadece bireysel yeteneklerini sergiledi.

Futbol oynayarak değil, attığı gollerle kazanan bir Fenerbahçe izledik. İkinci yarı öncesi bana açıkçası hiç umut vermedi. Sezonun ikinci devresinde transfer de yapılmamış bir takımın ne kadar başarılı olacağı merak konusu..