Bu nasıl klasman listesi Kuddusi?

Hakem klasman listeleri Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde açıklanan tarihin üstünden bir aydan fazla zaman geçmesinden ve önemli pazarlıklardan sonra açıklanabildi. Açıklanan hakem ve yardımcı hakem klasman listeleri ise herkesin kafasını karıştırırken, Süper Lig’de düdük çalacak 22 hakem de belirlendi. Ancak hakem kadrosunda yer alan ya da alamayan bazı isimler MHK tarafından ciddi şekilde talimatları aykırı olarak belirlenmiş.

Süper Lig hakem kadrosu açıklanmadan önce bazı kulüpler ile TFF arasında  ciddi bir şekilde pazarlıklar yapıldığı çok açık bir şekilde belli oluyor. Yönetmiş oldukları Trabzonspor maçları sonrasında, Trabzon camiasının tepki gösterdiği dört hakemden üçü, Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Abay ve Çağatay Şahan küme düşürülerek cezalandırılmış ve Trabzon kanadının da gönlü yapılmış. Tabi ki MHK de hakemlerini yem ederek kendi koltuğunu korumuş. Trabzonspor’un tepki gösterdiği bir diğer hakem Cüneyt Çakır’a ise dokunmaya hiç bir TFF ve MHK üyesi cesaret edememiş. Cüneyt Çakır da Trabzonspor-Galatasaray maçında kötü bir yönetim göstermişti, onu niye küme düşüremediniz ey Kuddusi Müftüoğlu? O kadarına yüreğiniz yetmedi değil mi?

2016 yılı için FIFA hakem listesinde bulunan Deniz Ateş Bitnel’in sadece Trabzonspor’u memnun etmek ve MHK’nin kendi koltuğunu korumak uğruna Süper Lig kadrosundan düşürülmesi hem MHK talimatınının 39. ve 51. maddelerine, hem de insan vicdanına aykırı bir durumdur.

Bir sezon içinde Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın maçlarında düdük çaldırıp, 11 Süper Lig müsabakasında görev verdiğiniz bir FIFA hakemini bir maçta kötü yönetim gösterdi diye bir alt lige düşürmek için o hakemin ya hırsızlık yapması ya da maç satmış olması gerekir. Söyle bakalım Kuddusi Müftüoğlu, Ocak ayında FIFA hakemi yaptığın Deniz Ateş Bitnel’e 21 Şubat’tan sonra niye maç veremedin? Maç mı sattı Deniz Ateş Bitnel? Yoksa bir koltuk uğruna sen mi onu yem ettin?

Süper Lig’de düdük çalacak hakemler arasına Bursa’dan Arda Kardeşler isimli bir hakem alınmış, kendisi ile hiç yüz yüze gelmişliğim yok. Arda Kardeşler geçtiğimiz sezonun devre arasında üst klasmana alınmış ve hakemlik yaşantısında toplam 4 PTT 1. Lig maçı, sadece bir Süper Lig maçı yönettikten sonra 22 kişilik elit kadronun içinde yer almış. Yahu Kuddusi, bu çocuk madem bu kadar başarılı idi niye sadece bir Süper Lig maçı verdin? Süper Lig’i bırak , PTT’de bile zor maç verebildiğin bir hakemi sadece bir Süper Lig maçı ile nasıl oluyor da elit listeye alabiliyorsun, kulağına kimler üfledi Kuddusi?

Peki sezon başındaki hakem seminerinde hakemlerin karşısına çıkıp da nasıl “Adil olun, kimsenin hakkını yemeyin” diyeceksin ey MHK Başkanı? Keşke bir koltuk uğruna bu tavizleri vereceğine hakemlerinin yanında dimdik durup o koltuğu bırakabilseydin!