Bu nasıl söylem!

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde başkanların atışarak verdikleri beyanatların maçın önüne geçip geçmediği tartışılır oldu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, maçın hakemi Bülent Yıldırım için “Gözlemleyeceğiz” diyor. Ardından Aziz Yıldırım, “Gerekirse hakem odasını da basarım. Sıkıysa sen de bas” diye itham ediyor.

Böyle karşılıklı saygısızca beyanatlar, kazanılmış Beşiktaş maçının önüne geçti. Yahu biz hep sahanın dışında mı tartışacağız? Sahanın içine girmeden neden övgüler getirmiyoruz? Maç içindeyse hakem kararları tartışılır hale geldi. Hakem kararları tartışıladursun, doğrular yanlışlar bir kenara, ortaya konan futbol nerede? Neden atılan gollerin güzelliklerinden söz edilmez? Neden Fenerbahçe’nin iyi futbol oynayarak kazandığından söz edilmez?

Küfürler manşet oldu. Yahu böyle bir Türk futbolu olabilir mi? Batı ülkelerinde hiç böyle tartışmalar olmuyor. Başkanlar maç öncesi, maç sonrası konuşmuyor. Bizde ise varsa yoksa başkanların sözleri konuşuluyor.

Yeter artık!..

Sizler böyle dalaştıkça tribünler boşaldı; farkında bile değilsiniz.

İsmail Kartal’ın talebeleri kazanılmış Beşiktaş derbisinin bile keyfini yaşayamıyorlar. Bu futbol mantığıyla hiçbir yere gelemeyiz arkadaşlar. Biraz da kenara çekilip futbol takımlarını değil de kulüpleri yönetseler daha iyi olmaz mı?

Kuyuya akıllının biri taş atıyor! Futbolun akil insanları da çıkartmaya çalışıyor. Saha içi emekçilerine saygı gösterilmiyor. O zaman biz hiçbir yerlere, hiçbir başarılara değil yurt dışında; ülkemizde bile ulaşamayız. Herkes aklını başına toplasın. Yetti de arttı bile artık.

Futbol konuşalım. Yöneticilerin birbirleriyle atışmalarından bıktık. Yeter artık beyler yeter... Düşün futbolun yakasından artık.

Fener derbi sonrasında oynayacağı maçların 5’ini kendi sahasında yapacak. Bu saha avantajını iyi kullanırsa zirvedeki yerini koruyacaktır.