Bu oyun Avrupa’da Fener’e yeter mi?

Her gün yaptığı flaş transferlerle bütçesi ve bulunduğu sikletin çok üstüne çıkan F.Bahçe ve karşısında mütevazı kadrosuyla Eskişehir. Sezonun ilk Süper Lig maçında herkes tarafından mutlak favori sarı lacivertliler görülüyordu. Maç başlayınca kazın ayağı hiç de öyle olmadı. Pereira abi agrasif önde basan, rakibini kendi sahasına hapseden, kaybettiği yerde topu kazanan bir takım söylemini Shaktar'dan beri bıkmadan usanmadan yeniliyor da, biz sahada görebiliyor muyuz asıl sorun bu! İlk yarıda son uzatma dakikalarına kadar Fenerbahçe doğru düzgün gol pozisyonu bulamadı. İyi oynamadan hatta kötü oynayarak sonuca giden bir Fenerbahçe vardı sahada. İlk 45 dakikada Fenerbahçe seyircisi içerde oynanan bir maçta, daha baskılı, daha çok gol pozisyonuna giren bir Fenerbahçe'den başka ne için gelmişti ki Şükrü Saraçoğlu'na? Bunların  hiç birini ilk yarıda yapamadı sarı lacivertli oyuncular. Ama şu bir gerçek ki; Fenerbahçe'nin öyle kaliteli ayakları var ki, uzatma dakikalarında bir anda skoru 2-0'a getirip, maçın akışını ve kaderini bir anda değiştirebilecek isimlere sahip.

Hasan Ali'nin asisti ve Sow'un golü uzatmada geldi. Geçen senenin golcü oyuncusu Sow yine kaldığı yerden devam ediyor gollerine. Diego'nun hakkını teslim edip, Fernandao'ya verdiği gol pasına bayıldım. Uzatmalarda son 3 dakikada 2 gol, hepsi bu kısa süreye sığdı.

İkinci yarıya sarı lacivertliler 2-0'ın verdiği avantajı iyi kullanarak başladılar. Hem topun kendilerinde kalmasını sağladılar, hem de oyunun hakimiyetini tamamen ele aldılar. Bir de üstüne Causic kırmızı kart görünce hem Eskişehirspor'un kazanma adına işini zora soktu, hem de takımını sahada  on kişi bıraktı. Skibbe hoca, fark olmasın diye ilerdeki tek etkili ismi Gekas'ı da oyun dışına alınca maç zaten az gollü kayıp olarak kaydedildi.

Fenerbahçe'nin ligde siklet farkı ortada. Ama artık Fenerbahçe'nin çıtası Avrupa değil mi? Bu transferler, bu harcamalar Avrupa'da başarı için yapılmadı mı? Bir de UEFA Avrupa Ligi ilk turunda, bu oyun işi zora sokmaz mı? Birinin Pereira'ya bunu iyi anlatamadığını düşünmek dahi istemiyorum..