Bu oyuna yenilgi keyfimizi kaçırdı

10 maçlık seride tek bir gol dahi atamadığımız İngiltere’ye karşı Manchester’da tarihi ilk golü Hakan Çalhanoğlu ile bulduk. 3.dakikada Kane’in bariz ofsayt golünü görmezden geldi Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin. Ancak bu golden 10 dakika sonra maçtaki en etkili oyuncularımızdan Volkan Şen’in sağdan kestiği topa Hakan Çalhanoğlu tek vuruşla gol atarak cevap verdi.

Bu golden sonra ilk yarıda millerimizin takım savunması kaymalar ve kademeler anlamında örnek nitelikteydi. İngilizler topa hakim gibi görünseler de ilk yarıda kalemizde etkili pozisyonlar bulamadı. Milli Takımımız Ozan Tufan ve Cenk Tosun’la yakaladığı fırsatları gole çevirse skor farklı olabilirdi. Burak Yılmaz ve Arda Turan’ın yokluğu Milli Takım’da hissedildi.

Maça baktığımızda Fatih Terim ve ekibinin İngilizler’i çok iyi analiz ettiği, takım savunmasını üst düzeyde uygulattığı görüldü. Millilerimiz Ada temsilcisine boş alan vermezken, kafa kafaya oynayan bir Milli Takımımız olduğu için gururlandım ve keyif aldım.

İkinci yarıda da Ay-Yıldızlılarımız’ın mücadele iştahı fazlaydı. Kontrollü oynamaya çalıştık ama hücumu da unutmadık. İkinci yarının başında Cenk Tosun’la 2, Hakan Balta ile bir kez gole çok yaklaştık ama tabelayı değişteremedik. İkili mücadelelerin çoğunu kazanmamız dikkat çekti. 60’tan sonra geriye dönüşlerde yaptığımız pas hataları sonucunda kalemizde tehlikeler yaşadık. Mehmet Topal’ın sebep olduğu penaltıyı Premier Lig gol kralı ve ilk golün sahibi Kane direkten dışarı gönderince rahat bir nefes aldık ama 83’te Vardy’nin golü keyfimizi kaçırdı. İngiltere ile oynadığımız 11. maçta rakip filelere tarihimizdeki ilk golü bırakmayı başardık ama yenilgiden yine kurtulamadık ama hak etmedik de.