Bu özveri alkışlanmalı

Fenerbahçe, BATE Borisov deplasmanında oynamış olduğu bu maça Meireles gibi ‘yarım saç’ bir futbolcunun daha 4. dakikasında rakibine tekme atarak, kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla eksik başladı. Ufacık dakikalarda takımını 10 kişi bırakan futbolcu Pele, Maradona olsa eleştiri oklarının en büyüğünü üstüne çeker. Hayret! Kırmızı kart gördükten sonra İrlandalı hakeme el-kol hareketi yapmadı. Sıkıysa yapsaydı! Neyse fazla geriye dönmeyelim...

Fenerbahçe 86 dakika 10 kişi kalmasına rağmen inanılmaz, takım halinde özverili bir futbol sergiledi. Takım savunması mükemmeldi. Webo, Kuyt ve Sow hem hücum pres yaptı, hem de oyundan hiç kopmadı. Aykut Kocaman, Webo’yu oyundan alırken herhalde ikinci maçı düşündü ve sarı kartı olduğu için kenara çekti, eleştirimiz yok.

10 kişilik Fenerbahçe rakibine de net pozisyon vermedi. Kendisi de bulmadı ama bir Kuyt seyrettim ben onu seyrederken inanın gözlerim yoruldu. Nerede oynadığını anlamadım bir bakıyorum savunmada, bir bakıyorum orta sahada. Hücumdaki görüntüsü bir takım oyuncusu için mükemmeldi.

Webo’yu beğendim. Darbeli futbolun en iyi mücadele edeniydi. Keşke 10 kişi kalan bir takımın hücumcusu değil, 11 kişilik bir takımın gol atması gereken oyuncusu olsaydı. Ama bir arkadaşı yüzünden kısır döngülerde kaldı.

Bütün Fenerbahçeliler’i, yürekten futbollarını kutluyorum. BATE’nin takım oyunu iyi ama 10 kişilik Fenerbahçe’yi ne kadar zorlarsa zorlasın net pozisyon üretemiyorsa hücum yolundaki dar alan futbolcularının yeteneklerin olmadığı ortaya çıkar...

Saracoğlu’ndaki rövanş maçında gönül isterdi ki, seyircisiz değil 12. adamların desteğiyle rövanş maçı olsaydı.

Ben bu Fenerbahçe’yi hayretler içinde izliyorum. Koşmuyor dediğimiz temposu düşük dediğimz Fenerbahçe nasıl oluyor da bu kısa süre içerisinde sahada basmadık yer bırakmıyor. Demek ki güç ve kuvvet var. O zaman mentalite eksikliğinden dolayı mı ligimizde durgun görüntü veriyorlardı. Fenerbahçe bu oyunuyla seyircisiz de olsa Saracoğlu’nda rakibini eler diye düşünüyorum. Ama bir şartla bu tempoda futbolu sergilerse, bu tempoda istekli olursa.