Bu panik niye?

Fenerbahçe kadro yapısı itibariyle şöhretlerden kurulmuş yabancı oyuncularının kendi milli takımlarında görev aldığını, yerli oyuncularımızın da onlardan aşağı kalmadığını hep birlikte biliyoruz. Ligimizin ilk yarısında 10 puan fark atarak en yakın rakibi Galatasaray’a gözdağı da vermiştir. Ne zamanki Antalya ara kampına katılan Fenerbahçe oldu, şimdi bu koskoca hazırlık dönemi fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Yapılan hazırlık maçlarında dahi hiç iç açıcı görüntü vermemiştir. Ligimizin ikinci yarısı başladığı zaman Konya maçında zar zor kazanılan bir üç puan, sonra da Eskişehir ve Sivas deplasmanlarında kaybedilen 6 puan. Şu aşamada baktığımızda ise Fenerbahçe 4 puanlık avantajını koruyor.

İyi kadroya sahip olduğunu zannettiğimiz Fenerbahçe 4 puanlık avantajı olmasına rağmen her ne hikmetse kaybedilen iki deplasman maçından sonra paniğe girdi. O zaman sormak isterim “büyük takım, yıldız futbolculardan oluşmuş Fenerbahçe” diyorsak, bu panik niye?..

Aziz Yıldırım Başkan da Sivas deplasmanında yapılan tezahüratlardan rahatsız olmuş. Bence son derece haklı. Bu kadar da bir insanın üzerine gidilmemesi gerekir. Sadece ona mı? Koskoca Fenerbahçe camiasına bu çirkin tezahürat yakışmadı.

Ersun Yanal’a bakıyorum, bir tuhaflık var. Kaybedilmiş maçlardan sonra verdiği beyanatlarda Fenerbahçe taraftarı ve camiasını öne sürerek “Biz büyük takımız, şampiyon olacağız” diyor. Ama vücut dili hiç de bu iyimser görüntüyü yansıtmıyor. Şimdi kendisine sormak isterim. Önemli saydığımız futbolcuları Emenike, Sow ve Webo’da adaleden kaynaklanan sakatlıklar niye? Bu kadar fazla sakatlık veren bir takımın teknik direktörüne bir soru işareti gelmez mi? Hiç darbe yemiyorlar, sakatlanıyorlar. Şut atıyor sakatlanıyor. Ufuk bir depar atıyor sakatlanıyor. Sonrasında da bir kaç hafta ve aylara süren iyileşme beklentilerine giriliyor.

Olayın gerçek yüzüne bakarsak Yunus Yıldırım çok kötü maç idare etti Sivas’ta. Egemen’in atılışı 22. dakika, verilmeyen penaltı 10.dakikadaydı. Geri kalan sürede Fenerbahçe maçı kazanma adına ne yaptı diye bakacak olursak, hiç bir şey yapmadı. Sadece maçı kaybederek sıkıntılara girmiştir.