Bu savunmayla nereye kadar?

Mücadele üst düzeyde. Tabi ki ligimize göre üst düzey. Trabzonspor sahasında oynamanın ve moral yüksekliğinin verdiği cesaretle saldırıyor. 

Haklı da. Trabzonspor saldıracak; hele de sahasında oynuyorsa daha çok saldıracak tabi.

Peki organize futbol var mı ?

Yok. Niye yok?

Çünkü Trabzonspor’un savunma kurgusu ön tarafı zorluyor da ondan. Kaybedilen her top Trabzonspor kalesinde pozisyon oluyor. Bu yüzden öndekiler futbolu tedirgin oynuyor.

Mehmet Ekici’nin üstün yeteneğinden kazanılan gol moral ve sevinç getiriyor.

Bu gol Trabzonspor’u şaha kaldırıyor.

Özgüvenlerini kazanan futbolcular Trabzonspor’un gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor.

Koşarmış, koşmazmış diye hala tartışılan ama gol vuruşları hiç tartışılamayacak olan Cardozo nefis vuruşla takımını iyice rahatlatıp ilk yarıyı kapatıyor.

İkinci yarı daha rahat ve oyuna hakim olması gereken taraf doğal olarak Trabzonspor olması gerekirken Kayseri Erciyes tamamen hakim oynamaya başladı.  Hatta güzel bir organize ile golüne kavuştu. 90+1’de Murat Yıldırım’ın şutu ise yan direkte patladı.. Girse maç 2-2!

Peki niye böyle oldu?

Çünkü dediğim gibi; savunma gördüğü ilk atakta beyaz bayrağı çekiyor. Direnemeyen savunman olunca orta ve ilerideki yetenek ne işe yarıyor?

Yaramıyor. Yarayamıyor.

Maçın son dakikalarında Edinho’nun atılışı vardı. Bu karara çok sinirlendi ama yere düşerken kramponuyla Ferhat’ın sırtına tekme atmasının cevabı da kırmızıdır.

Ersun Yanal’a buradan söylüyorum; belki futbol fakirlerini yakalamış, kandırıyor olabilirsin ama lütfen işine saygın olsun. İkinci gelişinde de Trabzonspor’a zarar verme.

Transfer etmek istediklerinin ve yaptırdıklarının kapasitesinin ve yapılışının ne olduğu bizler gayet iyi biliyoruz.

Savunmanı topralayamazsan ki toparlayamıyorsun. Trabzonspor ancak dördüncü olur. Eğer Trabzonspor dördüncülüğe oynayacaksa sana bu kadar para vermeye gerek var mı?