Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Bu sefer fena halde çuvalladık

Ayakkabıda, kıyafette sorun yok da işin ucu sağlığa dokunduğu zaman tüm seçenekleri önüne sermemek gerekiyor Elvan’ın. Ben uzunca bir süredir hatırlamak zorunda kalmadığım bu bilgiyi unutunca geçen cumartesi günkü optik ziyaretlerimiz kabusa dönüştü.

İkiz çocuk anneleri bile büyük bir inanamazlıkla kaşlarını kaldırarak “Nasıl bu kadar farklı olabiliyorlar, anlamıyorum” diye samimiyetleriyle hayretlerini dile getirirken ben kalkıp “Abi kardeş hiç mi benzemez birbirine” diyemiyorum tabii ama demek istiyorum... Amacım mukayese edip “Bunun şurası iyi, öbürünün burası. Alalım bunları birleştirelim, muhteşem olsun” demek değil. Kerem’in de Elvan’ın da bütünlükleri, bireylikleri ve şahanelikleri üzerinde sevgiyle ve saygıyla eğiliyorum. Diyecek tek lafım yok. Ama ben işte bazen devrelerim karışınca fena halde çuvallıyorum. Kerem’de daha kolay toparlıyorum durumu ama Elvan ile orta yolu bulmak biraz daha zor. Küçük kız dünyaya geldiği ilk andan itibaren kişilik özelliklerinden birini ortaya koyunca bu köşede “Biz bu duruma olumlu tarafından yaklaşıp inatçı değil, kararlı ve direngen diyoruz” diye yazmıştım. İşte o kararlı ve direngen yapı, çok şükür sürdürüyor kendini. O nedenle beğendiği bir ayakkabı varsa, kralı pardon kraliçesi gelse üstüne yok illa da o oluyor. “Kızım bak bu daha güzel, kaliteli” gibi söylemler işe yaramıyor. Ayakkabıda, kıyafette sorun yok da işin ucu sağlığa dokunduğu zaman tüm seçenekleri önüne sermemek gerekiyor Elvan’ın. Ben uzunca bir süredir hatırlamak zorunda kalmadığım bu bilgiyi unutunca geçen cumartesi günkü optik ziyaretlerimiz tam anlamıyla kabusa dönüştü.

Öbürünü beğendim

Kısa bir bilgilendirme. Elvan’da üçüncü göz sinir felcine bağlı şaşılık ve göz kapağı düşüklüğü var. Bu nedenle dört yıl önce ameliyat oldu, görünen o ki ikincisi de yolda. Bu arada gözlük kullanıyor, göz tembelliğine karşı önlem olarak da günde dört saat sağlam gözüne kapama tedavisi uyguluyoruz. Doktorunun söylediğine göre gözleri böyle bir durum için şahane görme oranlarına sahip. Yine de arada gözlük numaraları güncellemek gerekiyor. Bu güncelleme işlemi için cumartesi çıktık yola. Hem semtimizi tanıyalım etkinliği yaptık hem de gözlükçüleri gezdik. Bir yerde fena halde beğendiği hatta tutulduğu bir gözlük oldu. “Tamam” dedik ama başka yere de bakalım. Birkaç yer gezdik. Başka bir yerde hem daha kaliteli hem de yüzüne daha iyi oturan bir model bulduk. Üstelik camları da çok daha kaliteli olacaktı aynı paraya. Ben kendi kendime “İyi ki girdiğimiz ilk yerde yamulmadık. Daha kalitelisini üstelik daha uygun fiyata bulduk” derken Hakan’ın “Kızım bu gözlüğümü mü daha çok beğendin, öbür dükkanda baktığın turuncuyu mu?” demesiyle ortalık toz duman oldu. Elvan “Öbürünü” deyince ben tek kaşımı kaldırarak Hakan’a nasıl baktıysam artık hemen ikna turlarına başladı. Fakat bu, Elvan’ın kollarını göğsünde birleştirip burnunu havaya kaldırarak “Hayır, diğeri!” demesinden başka bir işe yaramadı. Baktım dramatik bir sahne bizi bekliyor, ekibi toplayıp gözlükçüden çıktım. Elvan’ı aldım karşıma “Bak, beğeniyle ilgili bir konu olunca senin istediğin oluyor. Ama burada sağlıkla ilgili bir konu var ve biz önce sizin sağlığınızı düşünüyoruz. O nedenle bu dükkandaki sevdiğin bir modeli alacaksın!” dedim. Tabii bu konuşma yazdığım gibi bir iki cümleyle sınırlı kalmadığından, mesai saatini kaçırdık. Kısmetse artık bugün alacağız gözlüklerini. Kendimize çıkardığımız ders de şu oldu “Çocuklarına, cevabını kabul edemeyeceğin sorular sorma!” 

Annenin Ajandası

Eğlenceye renk kat

Zorlu Alışveriş Merkezi, minikleri 13 Aralık’a kadar sürecek ‘Eğlenceye Renk Kat’ etkinliğine davet ediyor. Minikleri eğlendirirken harfleri de öğretecek olan etkinlik, cuma ve cumartesi günlerinde saat 20.00’ye kadar sürüyor. Etkinlikte tasarım kıyafetlerle alana alınan çocuklar harfleri süslüyor.

Tarza bakar mısınız?

Rengarenk kıyafetler ve şık tasarımlarıyla dikkat çeken B&G Store, kendi üretimi Nbt jeans ile çocukların kışı rahat geçirmesine yardımcı oluyor. Erkek çocuklarına yönelik koleksiyonda en soğuk havalarda bile çocukları sımsıcak tutabilecek modeller yer alıyor.

Saftirik’in yazarı geldi

Dünyaca ünlü Saftirik serisinin yazarı Jeff Kinney, bugün D&R Trump’ta kitaplarını imzalıyor. Kinney’in küçük okurlarıyla buluşacağı etkinlik, 11.00’de başlıyor. Tüm dünyada milyonlarca okuyucuya ulaşan ve aynı zamanda filmleri de çekilen Saftirik serisi, başkahramanı Greg’in günlüğüne yazdığı aile ilişkilerini, başından geçen günlük olayları ve arkadaşlarıyla yaşadığı maceraları esprili bir dille anlatıyor.