Bu sezon umutluyum

Büyük takımların taraftarları bir araya gelemez dendi, bir grup holiganın yaptıkları tüm camialara mal edildi, TFF cezalar vererek başa çıkamadı, kulüp başkanları sözlerini geçiremedi, emniyet yaka silkti, deplasman yasakları geldi. Süper kupa maçında görüldü ki bu doğru bir karar değil. Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi ele ele, kol kola, yan yana maça gidildi. Rakip takımın seyircisiyle maç izlemenin zevkine doyum olmaz. Kayseri’deki Galatasaraylılar ve Fenerbahçelilerin ortaya koyduğu dostluk manzarası çok hoştu. Deplasman yasağının kaldırılması ve seyirci kontenjanının artırılması çalışması doğru bir adım. Yeter ki yöneticiler kendi çıkarlarına ters geldiği, başarısızlıklarını örtmek için yaptıkları akıl tutulması açıklamalarla ortamı gerip, holiganların durumdan vazife çıkarmasına neden olmasınlar. Sonra da ‘ devlet önlem alsın, biz başa çıkamıyoruz’demesinler.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, ‘Aziz Yıldırım ile bir araya gelmem, oturmam’dedi, sonra araya girenlerin çabasıyla olması gereken oldu ve devletin bakanları, TFF başkanı ve iki güzide kulübün başkanları bir arada ‘ezeli rekabet, ebedi dostluk’sözünü hatırlattı. Gönül Aziz Yıldırım’ınkalıp tören sırasında futbolcuların elini sıkmasını isterdi. Buna da şükür, kırgınlıklar da geçer, zaman en iyi ilaçtır.

Eski alışkanlıkların devamı bir başka olay ise, Galatasaraylı yöneticilerin ‘Süper Kupa’yı Fenerbahçe tribünlerinin önünden almayız’çıkışlarıydı. Devlet büyükleri araya girmiş, yöneticiler ikna edilmişti. Oysa kupa töreninde gördük ki; Galatasaraylı futbolcuların ve teknik heyetin sevincini, Fenerbahçe taraftarı medeni bir şekilde izlemiştir.

Geçtiğimiz günlerde bir başka güzellik daha yaşandı. Merkez Hakem Kurulu sezon öncesi ligde görev yapan teknik adamlarla bir araya geldi. Toplantıya MHK Başkanı Zekeriya Alp, olmak üzere üst düzey hakemlerimiz katıldı. Fatih Terim, toplantıya katılan teknik adamlar adına yaptığı konuşmada “Hakemlerimizin dürüstlüklerinden, düzgün olmalarından en az kendimiz kadar eminiz.” dedi. Ne güzel, ne derin bir konuşma, adım atıldı, arkası gelir inşallah. İsterdim ki bu toplantıda hakem Süleyman Abay’da olsun. Terim 7 maç ceza almasına neden olan sözleri için gerekeni yapsın. Büyüklüğünü göstersin.

Süper ligimiz bu hafta başlıyor. Nefes kesecek bir yarış bizi bekliyor. Bu sezon umutluyum. Olayları, kavgaları, sert demeçleri, cezaları değil sadece futbol konuşulacak bir sezon diliyorum.