Bu taraftarla Aslan kaybetmez

Galatasaray sahanın her yerinde tempo koyarak baskı kurdu. Topa sert hamle yaparak agresif de görünmüş olabilirler. Futbolun kitabında hoşgörülü görüntülerdir. Alanyaspor direne direne Galatasaray’a karşı ayakta kalmaya çalıştı. Ben ilk yarı itibarıyla öyle bir maç izledim ki, sanki İngiltere’deki bir derbiydi.

Gomis’in gol öncesinde aldığı pozisyon artı gol vuruşu sonrası Alanya kalecisi Haydar’dan dönen topa Yasin net ve temiz ayağının içiyle sert plase vurup Galatasaray’ın beklenen golünü atan oldu. Alanyaspor kontrawtaklarla pozisyon bulma isteğindeyken, Galatasaray’ın stoperi Serdar Aziz öylesine anlamlı ve güzel hareketler yaptı ki, bir savunmacının ne kadar görev adamı olduğunun kanıtıydı. İlk yarıda Galatasaray’ın kazanma hırsı tempolu futbolu hanesine bir gol yazdırdı diyoruz.

Galatasaray seyircisini olumlu bir şekilde locaya oturtmak isterim. Bir maç öncesi Başakşehir’e tarihi farkla yenilen takımına destek verebilmek adına Galatasaray tribünlerini dolduran taraftar grubuna ayrıca alkış tutmak isterim. Taraftarlık ruhu işte budur. Önemli olan maçı kazanmaksa, belirli kaoslardan kurtulmaksa, Sarı-Kırmızılılar Alanyaspor karşısında bunu gerçekleştirmiş oldu. Alanya’nın gol pozisyonu var mı diye bakarsak, arayıp da bulamadım.

Galatasaray ise Yasin’le bir pozisyon buldu. Gole çevirerek takımının kazanma yolunu açtı. Maçın çok sıkışmış olduğu bir dönemde zar zor olsa bile Gomis’le bulduğu ikinci Galatasaray golü rahatlattı.