Bu tercihlerle olmaz

Abdullah hocam... Milli Takım rotasyon takımı değildir. Biz hep bunu söylüyoruz da sen bir türlü anlamak istemiyorsun. Gençleştiriyorum zannettiğin Milli Takımımız, yaşlanmışlar gibi oynuyor! Çekler'e bakıyorum; 22-23 yaşında bir sürü futbolcusu var. Bizimkine bakıyorum. Vallahi çok da genç diyemiyorum.

Daha maçın yeni başladığı noktada, dakika 4'ü bile göstermeden, Çek Cumhuriyeti golü atıyor. Yetmiyor, ardından sert bir gollük şutu Onur önlüyor. İkinci golde Abdullah Avcı, yedek kulübesinde kilitlenmiş kalıyor.

Üretimsiz orta sahaya sahibiz. Evlere şenlik bir savunma anlayışımız var.

Kalecimiz Onur'a asla kusur bulmuyorum. Kalesinde gördüğü iki golün dışında çok önemli kurtarışları vardı. Ama onun kurtardıklarına alkış tutarken, onun önündeki savunmacılar, isimlerini anmak istemiyorum; maçı hep seyrettiler!

Milli Takımımız'da ayağına her aldığı topta aktif alanda inanılmaz güzellikler sergileyen bir oyuncu vardı. Adı Arda Turan. Bu futbolcumuz, La Liga gibi bir ligden gelmiş, 2 gün önce de maç oynamış, takıma ucu ucuna katılmıştı. Dur durak bilmeden, bireysel yeteneklerini saha içinde iyi kullanmaya çalıştı. Sahte futbol oynamadı. Ayağına her geldiği topu hünerli kulanmaya çalıştı ama tek başına kaldı. Gol vuruşları yaptı, gol pasları verdi, ama diğer arkadaşları onun gibi hünerli olamadılar.

Çek Çumhuriyeti'ne 2-0'lık galibiyeti getiren genç futbolcular bizim takımımızı inanılmaz şekilde pasif futbola ittiler. Bunu biz niye yapamıyoruz? Teknik direktörlerimizin, lüzumsuz, eyyam yaparak, ahkam kesen görüntülerinden!

Maç başlıyor... Burak yok, Hamit yok. Mevlüt var. Bu maçın arkasından Mevlüt mü okutacaksın Abudllah Avcı! Nuri Şahin de hücum bölgelerinde ağırlığını koyacaksa, bana göre koymasın.

Sen bir teknik direktör olarak, Hamit'siz oyna, Burak'sız oyna, sonra da gol beklentisi içinde bulun. Kimse kimseyi kandırmasın. Kadroya aldığın futbolcular yıldız ise, yaşları ne olursa olsun, onlarla başlarsın. Başlamıyorsan, bizi bu kadar sıkıntılı mağlubiyetlere sokarsın.

Bir dipnot: Doğan Andaç için üzüntülerimi belirtirken, ailesine başsağlığı, sevgili hocama rahmet diliyorum.