Bu tuzağa dikkat!

1 Kasım seçimlerinden önce İslam dünyasının dört bir tarafından müminler AK Parti’nin başarılı olması için dua ediyorlardı. 

Türkiye AK Parti iktidarları zamanında İslam dünyasının umudu haline gelmişti.

AK Parti iktidardan düşerse müminlerin sığınacağı bir kapı kalmaz endişesi taşıyorlardı.

Hiç unutmam Suriyeli bir arkadaş seçimden önce katıldığım bir TV programından sonra 82 yaşındaki babasının her gece teheccüde kalkıp Erdoğan’ın başarılı olması için dua ettiğini söylemişti.

Örnekleri sayılamayacak kadar çok.

***

1 Kasım seçimlerinden sonra İslam dünyasındaki sevinç ekranlara yansıdı. Sanki kendileri başarılı olmuş gibi müminler sevindiler ve rahat bir nefes aldılar. 

İslam dünyasının dört bir tarafından dostlarım var. Hâlâ telefonu açtıklarından önce seçim başarısını tebrik ediyorlar sonra mevzuya giriyorlar.

Seçimlerin üzerinden üç hafta geçmesine rağmen ümmet hâlâ  tebrik mesajları göndermeye devam ediyor.

Daha evvelki gün Yemen’den bir dostum ihtiyar babasının Whatsapp’tan seçim başarısını kutlayan fotoğraflı mesajını gönderince bu yazıyı yazmaya karar verdim.

***

Ümmet bu heyecanla Türkiye sevincini sürdürürken maalesef bir taraftan da Türkiye aleyhine propagandaya vesile olacak uygulama haberleri geliyor.

DAİŞ ile mücadele ederken maalesef kurunun yanı sıra kimi yaşlar da yanıyor.

Terörle alakası bulunmayan çok sayıda Türkiye dostunun ya vize alamadığı ya da indiği havaalanından geri gönderildiği haberleri geliyor.

***

Nerelerden gelmişse bir şüpheli listesi gelmiş emniyete. Maalesef havaalanlarında çok önemli şahsiyetlerin bile şüpheli gerekçesiyle geldiği uçakla geri gönderildiği şikâyetleri almaya başladım.

Sadece geçen hafta Mısırlı, Suriyeli, Libyalı ve Yemenli dostlarımdan bırakın bilinmeyen sıradan şahsiyetleri çok önemli zevatın bile bu liste sebebiyle Türkiye’ye sokulmadığı hava alanından geri gönderildiği veya vize verilmediği şikâyetleri dinledim.

Bu uygulama maalesef Türkiye aleyhine propagandaya dönüşmekte ve ülkenin imajına zarar vermekte.

***

Bu listeyi hem etkili büyük İslami şahsiyetleri mağdur etmeyi hem de Türkiye aleyhine propaganda yapılması amacıyla Türkiye aleyhtarı bazı merkezlerin hazırlayıp dolaylı yollardan Türk emniyetine gönderdiğini söylüyorlar.

Terör eylemlerinin dünyayı tehdit ettiği bu dönemde elbette ki emniyetimiz gereken tedbirleri alacak ve şüpheli gördüğüne gereken işlemi yapacaktır.

Fakat bu liste ile Türkiye’nin mağdurlara yardımını ve dayanışmasını engellemenin yanı sıra Türkiye aleyhine propagandaya yol açacak bir tuzak amaçlandığı da anlaşılıyor.

Bu tuzak Türkiye muarızlarının paralelin artıklarını kullanarak kurduğu bir tuzak olması ihtimali de söz konusu!

***

Bu tuzağı bozmak zor değil.

Türkiye’nin hemen her ülkeden misafir ettiği ve güvendiği önemli şahsiyetler var. Bunlar ülkemizde devletimizin himayesindeler.

İlgililer bu güvenilir şahsiyetlerle dayanışma içinde bu listeyi mutlaka gözden geçirmelidirler.

Bir kongreye yahut bir sempozyuma veya herhangi bir toplantıya gelen ilim adamları, sivil toplum örgütü mensubu önemli zevat hatta Türkiye’de yatırım yapmış ama bu liste sebebiyle vize verilmeyen yaşını başını almış yatırımcılardan söz ediyorum.

Gerçekten şüpheli olanlara gereken yapılsın ama dostlarımızla aramızı açmayı hedefleyen tuzaklara da dikkat edilsin diyorum.

Masumların mağdur edilmesine, ülkemizin ve dostlarımızın zarar görmesine fırsat verilmemelidir.