Bu üçlü neden susuyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, neredeyse her gün iki mitingde konuşuyor. Her mitingde meydandakilere izlettiği görüntüler dikkat çekiyor. 

31 Mart için “beka meselesi değil” diye kırk dereden su getirenlere inat, millet hafızasından silinmemesi gereken bu görüntüler, aslında bütün seçmenlere hayatî bir hatırlatma. 

Düşmanını unutan milletler yok olur. PKK, FETÖ gibi milletimizin düşmanıdır. Bölücü terör örgütüdür. PKK ve FETÖ, Haçlı zihniyetinin korumasında, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, belli başlı Avrupa Birliği ülkeleri ve İsrail’in kanatları altındadır. 

PKK ile HDP aynı merkezlerin kontrolündedir. Biri dağlarda, Suriye ve Irak sınırlarımızda, diğeri -maalesef- siyaset sahnesinde el ele ihanet ediyorlar. 

31 Mart öncesinde, belli mahfiller/medya tıpkı 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde olduğu gibi HDP’yi şirin göstermeye, himaye etmeye, sahiplenmeye uğraşıyor. 

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi yönetimlerinin, sırf Erdoğansız Türkiye için HDP’ye sahip çıkma gayretleri; ihanete denk bir gaflet, bir akıl tutulmasıdır. 

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Karamollaoğlu, neden bu görüntülerdeki ihanet belgeleri hakkında tek kelime etmiyorlar? 

Tarihe bir not düşme adına Sayın Erdoğan’ın miting meydanlarında hatırlattığı görüntülerdeki ifadeleri (sırasıyla) aşağıya alıyorum. 

Ey CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’ne ne oy verecek vatandaşlarımız, bu sözlerin arkasındaki ihaneti unutma: 

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah  Zeydan:

"PKK, halk hareketidir. PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar.” 

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Partimiz için 'sırtını terör örgütüne dayayan HDP' diyorlar, anlamayanlara cevap veriyorum: Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz." 

HDP Muş milletvekili Burcu Özkan:

(Köy korucularını sert bir dille eleştirerek) "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz." 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:

“Sandık başına gittiğinizde, elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu attığınız zaman aklınıza sayın Abdullah Öcalan gelsin.”

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik: 

 “1 Temmuz’a kadar Terörle Mücadele Kanunu’nu kaldırmazsanız, savaş kapınızı çalıyor.” 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş:

(Ruşen Çakır, Demirtaş'ın açıklamalarını sitesi Medyascope.tv'de izleyicilerle paylaştı.) 

"Ben gerillanın taziyesine, cenazesine de gidiyorum. Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Ben çok açık söyleyeyim; halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar, ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği…” 

(Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'in "Bizi PKK ile bir tutmak istiyorlar" açıklamasının yapıldığı gün CNN Türk'e konuk olan) 

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan:

(Devlet Bahçeli'nin HDP'yi PKK'nın siyasi acentesine benzetmesine tepki göstererek): 

 "PKK terör örgütü değildir." 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş:

“Partimiz PKK’yi bir terör örgütü olarak tanımlamadı. PKK silahlı bir halk ayaklanmasıdır.” 

PKK’nın Kandil’deki liderlerinden Cemil Bayık:

“HDP’ye oy vermek, tarihi sorumlulukları yerine getirmektir. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için HDP'ye destek verilmesi gerekiyor.” 

HDP Eş Genel Başkanı Temelli (partisinin grup toplantısında):

"Kürdistan'da kazanacağız, batıda da AKP ve MHP'ye kaybettireceğiz.