Bu yayını kaçırmayın...

Tamer Şahin, Hacker’ın Aklı Kitabı’nın yazarı bir genç.Bilişim dünyasının devi Microsoft’un patronu Bill Gates’i hackleyecek kadar işinde iyi olan biri.Kitabında bir zamanlar Rus Gizli Servisi’nin kendisine gösterdiği ilgiyi anlatmıştı.Bugün “beyaz şapkalı” konumunda Tamer, yani şirket ve kurumların açıklarını bulup, onların kapatılmasını sağlıyor...

***

Sosyal medyada olan biten ne diye görüşünü sorduğumda çok ilginç bilgiler aldım.Tamer, Rus gizli servisi SVR’nin yaptığı bir alışverişten bahsetti.1.7 milyon TL tutarındaki bu alışverişte Rus Gizli Servisi zeka algoritmasına sahip bir yazılım satın almış. 

Bu yazılım Twitter, Facebook, Blog siteleri gibi platformlarda mesaj yayabiliyor, aynı zamanda tüm mesajları kaydedip kendi arşivinde saklayabiliyormuş.Ruslar bu yazılımı yeni almış ama Amerika’nın elinde olduğu zaten biliniyormuş.

***

Sadece bu değildi duyduklarım, bağlı bulundukları grubun zaman zaman terör gruplarıyla işbirliği yaptığı suçlamasıyla ayrılan hackerların oluşturduğu yeni grup bir süredir Esad’a bağlı Suriye Elektronik Ordusu ile ortak eylem yapıp devlet sitelerine saldırıyormuş.

***

Yıllardır sosyal medya üzerine televizyon programı yapıyorum.Sosyal medyada iyi niyetli milyonlarca insan var. Ama kötüler de orada...Yapılacak şey basit aslında...  Sizi şaşırtan, dehşete düşüren bir mesaj gördüğünüzde o hesabın hemen geçmişine bakın.

Hesap ne zaman açılmış, kaç kişi kullanmış, kaç takipçisi var, kiminle ne yazışmış bir göz atın. Resimlere gelince, meğer resimlerin geçmişini aramanın da yolları varmış.

***

Bunları öğrenince Tamer Şahin’i hemen yayına davet ettim.Bu sabah Tıkırtı Gazetesi’nde tüm bunları konuşacağız...

Yazıyı geç okuyanlar, Tamer Şahin’in açıklamalarını 24 TV’nin ve Star Gazetesi’nin internet sitesinde bulabilirler...