Bu yolun sonu şampiyonluk

Ligin bitimine az kala Fenerbahçe avantajını, Erciyes karşısında aldığı 3 puanla emin adımlarla sürdürüyor. Erciyesspor ligde tutunabilmek için can çekişirken Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmek için kendi sahasında maçı kazanması şarttı.

Skora bakarak, Fenerbahçe’nin çok kötü oynayarak kazandığını söylemek yanlış olur. Aslında Fenerbahçe’nin kaçırdığı gol sayılarını, attıklarına eklersek yarım düzineden çok daha fazla gol atmış olurdu. Böylesine stresli ve gergin olan bir atmosferde Fenerbahçeli futbolcular bana göre en yakınına 8 puan fark atarken bu avantajını, oynayacağı deplasman maçlarında koruma adına puanlar kaybetmek zorunda kalmadığı süre içinde koruyacaktır.

Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayıysa camianın beklentisi doğrultusunda Saracoğlu’nda bir sıkıntıları yok, deplasmanda ise kuşkuları hala devam ediyor. Eğer Fenerbahçe takım olarak en kötü oynadığı maçlarda bile rakip kalede pozisyonlar buluyor ve değerlendiremiyorsa bunu açıklığa kavuşturması gereken isim Ersun Yanal’dır.

Fenerbahçe’de kaleci Volkan oyunu iyi devam ettiren ve güven veren görüntüsü ile futbolcu arkadaşlarına sağlıklı bir şekilde yardım ediyor. Savunma sıkıntısı yok, yalnız Erciyes maçındaki Gökhan Gönül’ün penaltı pozisyonu, kendince değil ama seyredenler için ne yazık ki penaltıydı ve hakem doğru karar vermişti. Yalnız hakemin Gökhan’a bir kıyağı vardı, olayı sarı kartla geçiştirip kırmızı vermedi.

Caner’in performansı gerçekten parmak ısırtıyor. Böylesi olumlu görüntüler vermeye devam eden Caner, Fenerbahçe hücumlarının tetikçisi gibi sanki. Yaptığı ortalar ve asistler de bu başarısını zaten kanıtlıyor.

Erciyes maçının olay adamı kaçırdığı üst üste gollerle Sow oldu. Futbolda bunlar hep vardır. Ama duygusal görüntüsü ile gözyaşı döküp dışarı çıkması takım adına ne kadar motive olduklarının bir göstergesidir. Eğer Fenerbahçe’nin bu saatten sonra hala şampiyonlukta bir kuşkuları varsa ona da akıl sır erdiremem asla.

Kısacası Fenerbahçe takım olarak iyi futbol oynamasa bile çok baskı kuran, maç kazanma adına istek ve arzusu yüksek görünen bu hava ile yoluna emin adımlarla devam eder. 8 puanlık bu fark kalan sürede kapanmaz.