Bülent Yıldırım bu maça niye verildi?

Beşiktaş’ın dün akşam yendiği rakibi Bursaspor ligin ikinci yarısında çok kötü bir performans gösterdi, son 3 haftada ise sadece 1 gol atabilirken tam 16 yedi.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, 22 Nisan tarihinde yönettiği Rize-Başakşehir maçında vermiş olduğu penaltı kararları nedeniyle cezaya girmiş ve son iki hafta hiçbir müsabakada görev alamamıştı. İşte o Bülent Yıldırım, cezası biter bitmez MHK tarafından komik bir şekilde ödüllendirilerek lider Beşiktaş’ın Bursa ile oynadığı bu önemli müsabakaya atandı. İşin bir diğer garip yanı ise, ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan ve Beşiktaş lehine çok tartışılan iki penaltı verilen maçı da Bülent Yıldırım’ın yönetmiş olmasıydı!

Dün akşamki oyunda korkak, ürkek ve duruma göre kararlar veren, oyunun gidişatını olumsuz bir şekilde etkileyen çok kötü bir Bülent Yıldırım izledik. Beşiktaş takımının gücü itibari ile Yıldırım’a ihtiyacı yoktu, ancak hakem, kararları ile oyuna müdahil oldu.

İlk yarıda Jorquera ile girdiği mücadelede Quaresma’nın hareketinin devamında ayağını kısmasına rağmen tabanı rakibinin sırtına temas etti. Kırmızı kartı gerektirecek bir durum yoktu. Ancak hakemin bir sarı kart göstermesi gerekirdi.

Tolgay’a sert ve kontrolsüz bir şekilde kayarak müdahalede bulunan Bilal’e gösterdiği sarı kart doğruydu.  Aboubakar’ın ceza alanına doğru ilerlerken Sivok tarafından çelme ile dü-  şürüldüğü pozisyonda, Erdem rakibine müdahale edebilecek mesafedeydi ve bariz bir gol şansının engellenmesi söz  konusu olmadığından Sivok’a gösterdiği  sarı kart doğruydu. İlk yarının ilave dakikaları içinde Quaresma rakibinin  ayağına bilerek gaddarca ve sakatlayıcı  bir şekilde bastı. Oyunu hemen durdurması gereken hakem önce avantaj uyguladı.  Oyun durduktan sonra da Quaresma’ya kırmızı kart yerine sarı kart  gösterdi, bu kararından dolayı kendisini  alkışlayan Quaresma’ya yüreği yetmediği  için ikinci sarı kartı da gösteremedi  ve oyundan ihraç edemedi.

Oyunun ikinci yarısında ise sert faulünden dolayı Ertuğrul’a doğru bir sarı kart gösterdi.