Bunun adı penaltı

Fenerbahçe’nin hakemler üzerindeki baskısı sonucunu vermeye başladı. 42’nci dakikada Burak’a yapılan faule dünyanın her yerinde penaltı düdüğü çalınır. Ama Türkiye’de çalınmaz. Çünkü Fenerbahçe buna izin vermez!

Didier Drogba ortalıyor, Burak Yılmaz tam kafayı vurup topu filelere gönderecek ama arkadan İshak gelip bu oyuncuyu iterek yere indiriyor.. Hakem İlker Meral ise sadece seyrediyor! İyi de penaltı çalmak için neyi bekliyorsunuz? Hangi pozisyonda penaltı çalınacak? Yoksa Galatasaray maçlarında penaltı kuralı farklı mı işletiliyor? Bilen biri varsa bana anlatsın..

Galatasaray camia olarak deplasman şanssızlığını kırabilmek için maç öncesinde kenetlendi. Takım tam kadro Karabük’teydi.. Yönetim de öyle.. Başkan Ünal Aysal futbolcuların yanındaydı..

İlk yarıdaki futbola bakıldığında Drogba’nın direk dibinden dışarı çıkan kafa şutu ve Burak’ın verilmeyen penaltısı dışında iki takım adına da kayda değer bir pozisyon yoktu. Sol kanada yakın oynayan Sneijder’ı 45 dakika boyunca sahada göremedim desem doğru olur.

Mancini ikinci yarıya Semih’in bel ağrısı nedeniyle zorunlu bir değişiklik yaparak Chedjou ile başlamak zorunda kaldı. Elbetteki bu durum planları da alt üst etti. Bu yetmiyormuş gibi Eneramo’nun pozisyonunu önlerken sakatlanan Muslera’ya da dikiş atıldı. İlk yarıdaki futbolun ikinci yarıda düzeleceğini umuyorduk ama olmadı..Özellikle orta saha organizasyonu daha da geriye düşünce takım atak yapmakta zorlandı..

Burak’a bir iki sözüm olacak.. İlk yarıda bir pozisyonda Drogba sağa kaçtı ve top istedi ama o topu sola ve taca attı! İkinci yarıda sağdan atağa kalktı, Melo içerde top istedi ama o vermedi.. Roberto Mancini’nin Burak’la biraz daha ilgilenmesi gerek diye düşünüyorum. Gol atmak kadar attırmanın da önemini kavramasında fayda var...

Salı günü Şampiyonlar Ligi 2. turunda deplasmanda Chelsea maçı var. Umarım futbolcular bu tablodan bir an önce sıyrılırlar.