Bunun adına derbi demek zor!

TÜRK futbolunun geldiği noktayı en iyi gösteren maç Türkiye Kupası’ndaki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiydi. 7’den 70’e herkes maalesef futbolu değil kavgayı, gürültüyü tartışmayı, kırmızı kartı, soyunma odası koridorlarındaki rezaleti, hakem hatalarını konuştu.

Dünyanın en büyük futbolcuları arasında olan Fenerbahçeli Van Persie’nin yaptıklarına ne demeli? Önce Oğuzhan ile, ardından Tosic ile tartıştı. Beşiktaşlı futbolcunun kafa atması çok net kırmızı karttı. Ancak Hollandalı yıldızın tribünlere dil çıkarması ve şortuyla rakip oyuncuyu tahrik etmesi de kırmızı karttı.

Hakem Ali Palabıyık’ın Van Persie’ye töleranslı davranması maçın tüm gidişatını değiştirdi, çünkü Fenerbahçe de 10 kişi kalmalıydı.

Gelelim Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş’e. Hocam senin ne işin var o hengamenin içinde. Düdük çalmış devre arasında soyunma odasına gitsene. Niye Volkan Demirel ve Kjaer ile muhatap oluyorsun. Fenerli futbolcu ile yaşadığın tartışmanın basına yansıyan görüntüleri aleyhinde kullanıldı. Bir de yardımcın Tamer Tuna’nın ağzını kapatıp itiyorsun. Bu görüntüler hiç sana yakışmadı. Bu yüzden disiplin kuruluna gittin. Ceza alırsan takımın başında sahaya çıkamayacaksın, tribünde oturmak zorunda kalcaksın...

Bana göre Marcelo’nun saha içinde Skrtel’e yaptıkları da kırmızı kart ile cezalandırılmalıydı. Hakem Palabıyık’ı yakan en büyük neden yardımcılarının çok kötü olmasıydı. Çünkü en kıritik pozisyonda yardımcı hakemler resmen uyudu. Maçın kader anlarında vermedikleri kararlarla derbinin sonucuna etki ettiler.

Gözüme takılan diğer bir husus da soyunma odası koridorlarındaki kişilerin çokluğu. Görevlilerin dışında görevli olmayan bir sürü insanın da orada futbolcuların arasında ne işi var? Böyle bir rezalet olur mu?

Burada bir parantez de Oğuzhan’a açmak isterim. Beşiktaş kaptanı olarak sahaya çıkıyorsun ama hiçbir varlık gösteremiyorsun. O pazubandın değerini bilmek gerekir. Kaptan dediğin lider olur, takımına hükmeder, rakibine meydan okur. Sen sahada geziniyorsun!.

Bu sana yakışmıyor.

Fenerbahçe’de ise Teknik Direktör Advoacaat, derbiye iyi çalışmış. Beşiktaş’ın eksiklerini çok iyi tespit etmiş. Talisca ve Ouaresma’ya adım attırmadı, Atiba’ya kendi sahasında baskı yapıp oyun kurdurtmadı.

Sonuçta Fenerbahçe gerilim derbisini kazanarak adını çeyrek fi nale yazdırdı. Hepsi bu!.