Burak nöbetçi olur

Galatasaray ve Fenerbahçe yaptıkları transferlerle futbolumuza bir hareket bir bereket kazandırdılar ki sormayın. Takımlar ekonomik açıdan gelirlerini artırırken,  taraftarları da ligin ilk yarısına göre daha keyifli maçlar izlemeye başladı.

Galatasaray’da Drogba ve Sneijder’a verilen yüksek paralar takım içinde dengeleri sarsar, rahatsızlık yaratır korkularının oynanan ilk maçtan sonra yersiz olduğu anlaşıldı. Galatasaray’da oyunculara ayrı bir gayret ve istek gelmiş. Belli ki antrenmanlar en az maçlar kadar zevkli geçiyor. Takım çok iyi pres yapıyor, savunmada çok dikkatliler, hatasız oynuyorlar. İsabetli pas oranı yüksek. Pozisyon üretmedeki fukaralığın kısa zamanda aşılacağını düşünüyorum. Fatih Terim’in kafasında mutlaka bununla ilgili bir plan vardır. Terim, Galatasaray’ı  tek forvet ve Sneijder’le  birlikte 4-2-3-1 dizilişi ile sahaya sürerek, bana göre Schalke 04 maçının da provasını yaptı. Artılarını ve eksilerini gördü. Galatasaray ofanstaki üretkenliğini artırırsa Schalke’ye şans tanımıyorum. Üstelik Almanya’da da İstanbul Arena’daki gibi seyirci desteğine sahip olacak.

Burak Yılmaz’ın performansı akıllara; Bu takım iki forvetle oynar mı? sorusunu getirdi. Elmander, Umut, Burak ve Drogba ile dörde çıkan forvette kim oynayacak sorusunun cevabı tabii ki Drogba’dır. Elmander, Umut ve Burak’tan biri kanatta da oynayabilir. Rakibe, o günkü şartlara göre değişir. Galatasaray Sneijder’i Alex gibi adam kovalamayan, pres yapmayan ama ofansa büyük katkı yapacak biri olarak kabul ederse forvet sayısı da ortaya çıkar. Şampiyonlar Ligi maçlarında Terim ilk onbiri  tek forvet Drogba ile oynatacaktır. Burak Yılmaz, Fenerbahçe’de nöbetçi golcü unvanını alan Semih gibi oyuna son anlarda girebilir. Fatih hoca ligimizde ve Türkiye Kupası maçlarında rakibe göre çift forveti tercih edecektir. Didier Drogba ve Wesley Sneijder’in formunu bulması için biraz zaman da gerekebilir. Her iki yıldız da ne olursa olsun yeterli formu yakalayana kadar ilk onbirde görev alacak. Fatih Terim biliyor ki her ikisi de son anda sonucu değiştirecek bireysel yeteneğe sahip oyuncular. Şimdiden takımla kaynaştıklarını görünce inanıyorum ki uyum süreci kısa sürecektir.

Galatasaray’ın kadro kalitesi bir hayli yükseldi. Rekabet kaliteyi de artıracaktır. Fatih Terim takım oyunu oynatma konusunda kendini dünya çapında ispatlamış bir hoca. Bu takım 1996-2000 gibi rüya takım olur mu bilemem ama futbol kalitesinin çok yükseleceğini söyleyebilirim.