Burak Yılmaz 25 milyon euro mu?

Yıllardır kendi spor medyamızı eleştirir dururuz; yalan haber yapıyor, asparagasla uğraşıyor, taraftarı kandırıyor diye. Başta İtalyan spor medyası olmak üzere ne kadar spor gazetesi varsa Avrupa’da hepsi de bizim spor yazarlarımıza parmak ısırtacak asparagas haber üretiyorlar hergün. Bunların sonuncusu da Napoli’nin Galatasaray’ın son 2 sezonda Türkiye Süper Ligi’nde gol kralı olan Burak’a 25 milyon euro teklif etmesi.

Üstelik Galatasaray’ın bunu reddetmesi! Ardından da Burak Yılmaz’ın çıkıp, “Ben Galatasaray’da oynamak istiyorum, bir yere gitmek istemiyorum” demesi.

Galatasaray kulübündeki arkadaşlarla konuşuyorum, kimsenin böyle bir tekliften haberi yok.

Ardından Burak Yılmaz’ın böyle bir şey söyleyip söylemediğine bakıyorum, Burak da şaşkın. İtalya’da masa başında oturan bir muhabir herhalde gazete içinde boş bir kalacak olmalı bunu kaleme almış. Akıl var mantık var. Eğer Napoli, Galatasaray’la Burak Yılmaz için 25 milyon euro, Burak’ın kendisine de yılda 3.5 milyon eurodan 5 yıllık sözleşme teklif etse, Burak Yılmaz herhalde ilk uçağa atlar yanındaki Galatasaraylı yönetici de 2 boş bavulla onu takip eder, bavullara 25 milyon euroyu doldururdu..

Böyle haberlere inanmayın. Hele de bunlar Avrupa kaynaklı futbol basınından geliyorsa. Çünkü son yıllardaki en büyük golcüsü Hakan Şükür’e Avrupa böylesine ekonomik bir bunalım içinde değilken, en yüksek meblağ 9 milyon euroydu..

Burak’ın futbolculuğunu tartışan yok. Galatasaray için de çok faydalı olduğu kesin. Ama 25 milyon euro net paradan söz ediyorsun. Burak Galatasaray’da sadece 1 yıl oynadı. Şampiyonlar Ligi’nde attığı 8 gol onu manşetlere taşıyabildi. Önümüzdeki yıl da aynı başarıyı tekrarlar ŞL’de gol kralı olursa bu paranın daha büyüğünü teklif edenler o zaman çıkabilir. Bu yıl Galatasaray’a gelen ağız yoklaması sadece Premier Lig’den geldi. Gelen teklifin sahibi Liverpool’du. Onlar da Burak’ın fiyatını en az 20 milyon euro olduğunu duyunca bir daha Galatasaray’ın kapısını çalmadılar.

Dediğim gibi, Avrupa basınında çıkan ve Türk futbolculara yönelik bu transfer haberlerin büyük çoğunluğu yalandır. Hele de Avrupa ekonomik krizin içindeyken, ne Burak’a ne bir başka Türk yıldızına böyle paraları kimse önermez.