Burak Yılmaz şahlandırdı

Vodafone Park’ta maç öncesi güzel görüntüler vardı. Hem Kagawa’ya hem Burak Yılmaz’a sevgi gösterisi çığ gibiydi. Taraftarla barışan Burak sahada, Japon futbolcu yedek kulübesindeydi. 

Maça Beşiktaş istekli başladı. Bursa ise daha çok defansta kaldı. İlk yarıya baktığımızda Beşiktaş sağ kanadı Lens ile çok iyi kullandı. Birçok atak yaptı. Ancak sol kanatta oynayan Güven Yalçın saman alevi gibi parlayıp söndü. Gökhan Gönül de iyi işler yaptı. Orta alana baktığımızda Ljajic liderlik görevini üstlenmişti. Onu destekleyen Atiba ve Dorukhan’dı. Atiba yaşına rağmen sahada basmadık yer bırakmadı. Hatta gol bile aradı. 

Beşiktaş gol ararken konuk takım Bursa skoru korumaya yönelik mücadele etti. Lens-Burak ikilisi ilk yarı biterken sahneye çıktı. Hollandalı yıldızın ortasında Burak Yılmaz şık bir vuruşla kaleci Muhammed’i mağlup etti. Trübünler transfer olduğunda protesto ettiği Burak’ı alkışlarken barış sağlanmış oldu. 

İkinci yarı başlarken aksayan Güven Yalçın yerine ya Caner’in ya da Kagawa’nın oyuna alınmasını bekledim. Ancak Güneş değişikliğe gitmedi. Siyah-Beyazlılar farkı arttırmak için baskısını sürdürdü. Ljajic ile sürekli kaleyi uzaktan yokladılar. Sahanın en iyi isimlerinden Burak Yılmaz bir kez daha klasını konuşturdu. Ceza sahasına girdi. Rakiplerinden sıyrıldı. Fileleri havalandırdı. 

2-0 olduktan sonra Kagawa oyuna alındı. Japon futbolcu da hem maçı hem de tribünleri coşturdu. Sonuçta Beşiktaş, net bir galibiyet alıp ‘zirve yarışında varım’ dedi.