Burak’ın gecesi

Arena’daki ilk maçta Galatasaray, kaybettiği puanın bahanesini sulu zemine bulmuştu. Ancak Romanya’da zemin ve hava şartları için bir bahane olamazdı, çünkü her şey futbol ve gol için müsaitti.

Fatih Terim, Cluj karşısında Amrabat’ı yedek soyundururken, genç Emre Çolak’ı 11’de sahaya sürdü. İleride Burak-Umut ikilisi ile gol arayışlarını sürdürdü. Burak bu arayışlara 18’deki kafa golüyle cevap verdi ama bir o kadar da pozisyonu harcadı! Top ayağına geldiğinde şöyle kafasını kaldırıp, rahat ve kontrollü bir vuruş yapamıyor. Bu beceri olmayınca da şutları bazen 4-5 metre yukarıdan auta gidebiliyor. 

Burak’ın zaten geliştirmesi gereken iki yönü var. Duran top dışında yaptığı uzak vuruşlara çalışması, bir de kafa vuruşlarının etkili olabilmesi için sırt kaslarını geliştirmesi lazım.

Cluj’a iki maçta da kafa golü attı ama Allah aşkına vuruşlarına yakın plan bir bakın! Bunlar Burak için eleştiri değil sadece bir yol göstermedir. Attığı 3 golden dolayı elbetteki gecenin adamı olmuştur.

Galatasaray’da Hamit’in her maç biraz daha üstüne koyduğunu görüyoruz. Soğukkanlılığı ve top hakimiyeti ile dün maçın büyük bölümünde iyi bir görüntü çizdi. Burak’ın kafa golündeki ortası da adrese teslimdi. Kaleci Muslera ilk 45 dakikada iki kritik hamle yaptı. Birinde Kapetanos’un ayağından topu alırken, diğerinde ceza sahası dışına çıkıp kafayla sakatlanma pahasına topu uzaklaştırmayı başardı.

İlk 45 dakianın bitimine doğru ceza sahası içinde rakibin şutunda top Eboue’nin koluna çarptı. Penaltı itirazı yaptılar ama insaf artık, bu pozisyona penaltı çalan hakemin lisansını yırtmak lazım. Zaten hakem de böyle bir hataya düşmedi.

İlk yarıdaki dengeli oyunun aksine ikinci yarıya Cluj tempo yükseltip etkili başlarken sarı-kırmızılı oyuncular da anlamsız hatalar yapmaya başladılar. Ne yazık ki 53’de Yekta’nın kaptırdığı top kalemize beraberlik golü olarak geldi. 57’de Emre, Umut’a güzel bir ara pası attı ama Umut bu topu ayaklarının altından kaçırdı! Galatasaray’da oynayan bir futbolcuya bu tip hatalar gerçekten yakışmıyor.

Cluj fırtınası 15 dakika sürdü ve 61.dakikada ilk golde olduğu gibi yine Hamit’in asisti ve Burak’ın plasesi ile skor yeniden 2-1’e geldi. 74’de günün adamı Burak bu defa Selçuk’un asisti ile skoru 3’e taşıdı ve Galatasaray’ın Devler Ligi’ndeki umutları bir sonraki maça kaldı.