Bursa’da hayal kırıklığı

Fenerbahçe hafta içinde Rus takımı Lokomotif Moskova karşısında, oynadığı sezonun en güzel oyunu ile herkesin kafasını  karıştırmıştı. Bu güzel oyunun nedeni sarı lacivertli takımın gerçekten iyi olması mı, yoksa iki aydan daha fazla süredir resmi maç oynamayan Rus takımının yetersizliği miydi?

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde biraz olsun toparlanan ve Sercan, Necip ve Batalla gibi gol yollarında etkili oyunculara sahip Bursaspor karşısında orta alanda Ozan’ın yerine Diego’yu tercih eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, santrafor tercihini de V.Persie yerine Fernandao’dan yana kullandı.

Fenerbahçe takımının kalecisi ve savunma dörtlüsü artık herkes tarafından ezbere sayılabiliyor. Orta alanda ise Mehmet Topal ve Josef sarı lacivertli takımın hocasının vaz geçilmezleri olarak görünüyorlar.

Orta alanda kalan tek forma için Diego ile Ozan Tufan arasındaki mücadele sezon sonuna kadar sürecek.

Hücum hattında ise Volkan Şen ile Luis Nani de yerlerini sağlamlaştırırken Fernandao ve Robin Van Persie arasında yapacağı tercihler Pereira’yı zorlayacağa benziyor. Karşılaşmanın ilk yarısına oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe Volkan Şen ile üst üste yakaladığı üç pozisyonu gole çevirmedi.

Fenerbahçe orta alanındaki oyuncular çok koşup çok mücadele ediyorlar ancak yaratıcı oyuncu eksikliği hala devam ediyor ve Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun eksikliği doldurulmuş değil.

Oyunun ikinci yarısında da baskılı oynayıp gol arayan Fenerbahçe’de Josef de Souza ,Volkan Şen ve Diego’nun yerine V.Persie, Alper ve Ozan’ın oyuna girmesi de gol atmak için yeterli olmadı ve sarı-lacivertliler derbi öncesi iki puanı Bursa’da bıraktı.

Önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş arasındaki hayati derbi maçın en önemli hakem adayları arasında gösterilen Mete Kalkavan, MHK tarafından dün akşamki maça verilerek derbi maçtan uzaklaştırılmış oldu.

Mete Kalkavan’ın Josef’e ve Şamil’e gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Mehmet Topal’ın ayağına basan Bekir ve rakibine sportif dışı hareket yapan Volkan Şen’e sarı kart göstermeyip hata yaptı.