Büyük düşünen büyür Küçük düşünen küçülür

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde odasının duvarına 4 yıldızlı bir kulüp logosu astırmış... Yani Fatih Hoca diyor ki; "Şampiyonluk sayım şu anda 18. Ben bu sezon da, gelecek sezon da şampiyon olurum ve yıldızları tamamlarım..."
Nitekim bu sezon şampiyonluğa çok yaklaştılar. Seneye de şampiyon olmamaları için bir neden yok.

Zaten Fatih Terim'in diğer teknik direktörlerden en büyük farkı da bu. Büyük düşünmesi ve hedefini hep büyük tutması. Yoksa Terim'in eleştirilecek birçok yönü var. Bu sezon iki kez tribüne gönderildiği maçlardaki tutumunda yüzde 100 haksızdı. Ama yapacak bir şey yok. Terim bu. Böyle kabul etmek gerek.

Büyük düşünmesi ile olumsuz taraflarını tolere eden ve Türk futbolunda en başarılı isimler arasına giren Terim'in "4 yıldız esprisi" aklıma yıllar önce Beşiktaş'ın yıldız konusundaki polemiğini getirdi. Neydi o polemik?

Siyah-Beyazlılar, TFF'nin her 5 şampiyonluğa 1 yıldız takılması yönündeki kararının ardından hemen harekete geçmişti. Çünkü o zaman şampiyonluk sayıları 10 değildi ve formalarında 1 yıldız yer alacaktı. Oysa ezeli rakiplerinin armasında 2 yıldız vardı.
Çareyi de buldular. Süper Lig, eski adıyla Türkiye 1. Ligi'nin kurulduğu 1959'dan önce Şampiyon Kulüpler Kupası'na gidecek Türk takımının belirlenmesi için Federasyon Kupası Şampiyonası adında 2 sene ayrı bir organizasyon yapılmış ve bunlarda Beşiktaş şampiyon olmuştu. Bunu lig sistemine dahil ettirip, şampiyonluk sayısını 9'dan 11'e çıkarttırdılar ve 2 yıldızı taktılar.

Beşiktaş o dönemde maalesef küçük düşündü. Bir şampiyonluk daha alıp, alın teriyle 10'a ulaşıp 2. yıldızı takmak yerine, olmayan lig şampiyonluğu devreye soktular. Yani küçük düşündüler.

Küçük düşünen Beşiktaş'ın şu anki durumu ortada. Mevcut yönetim, daha önceki dönemlerin hataları nedeniyle "Feda"diyerek küçülmek zorunda kaldı.

Küçük düşünenler, zaman içinde küçülürken, büyük düşünenler de büyüyor. Terim'in malum huylarını ben de sevmem ama, büyük düşünmeyi öğrettiği için de kendisini takdir ederim.