Büyük günün notları...

Başbakan Erdoğan Demokrasi Paketi’ni açıkladı, tüm haber kanalları canlı yayındaydı.Güne dair notları hemen sıralayayım: Bazen 6-7 metrenin ne kadar çok şey fark ettiğini bu yayınlarda öğrendik.

TRT Haber kameramanı iyi yere konumlanmış, Başbakan Erdoğan’ın geleceği koridoru, gelişini oradan seyrettik. Ortak yayınlarda bu tür ayrıntılar önemlidir...

***

CNN Turk basın toplantısı öncesi biraz değerlendirme hatası yaptı. Diyarbakır’daki kahve önü yayınını anladım da ardından BDP Genel Merkezi önünden muhabir bağlantısı yapmanın gereği var mıydı acaba?

Böyle sunduğunuz zaman Demokrasi Paketi’nin içinde toplumun geniş kesimlerini kapsayan değişikliklerden ziyade dikkati paketin sadece bir bölümüne çekmiş olursunuz.

Basın toplantısının önüne ve ardına seyircinin özlediği Akif Beki-Aslı Aydıntaşbaş ikilisini koymak CNN Turk için akıllı hareketti...

***

Haber kanalları yayın öncesi stüdyo programlarıyla da gün beklentisini iyi aktardılar. Kimileri pakette ne olduğunun üzerinde durdu kimileri paketin Türkiye’ye getireceklerini konuştu. Her ikisi de gerekliydi.  

Paket çok kapsamlı olunca basın toplantısı sonrasındaki yayınlarda da konuşmacılar kendilerine göre önem sıralamaları yaptılar... Dikkat çeken bir nokta daha 24 Tv’de Melih Altınok ve Seda Selek yayın öncesi gazeteleri iyi taramış olmanın rahatlığını sergilediler. 24 Tv ekrana yansıttığı spotlarda hem çabukluk hem de can alıcı noktaları yakalamak açısından başarılıydı. Büyük günün en ilginç notlarından biri de akıllı telefonlardaki uygulamalara dairdi.

İlgi yoğunluğundan olsa gerek kimi kanalların canlı yayın servisleri düzgün çalışmadı... Sosyal medyada alışık isimler ve alışık mızırdanmalar yine vardı ama Erbil’deki özel kanalların da basın toplantısını canlı yayınladığı bilgisi gün içerisinde dikkat çekenlerden biriydi...