Büyük mücadele, büyük dram

“Ýslam dünyasýnýn Ýslam dünyasý haline gelmesi, Türkiye'nin Türkiye olmasý”gibi bir büyük mücadele alanýndan söz edip duruyorum.

Bunun, 100 yýllýk bir parantezin kapanmasý gibi bir hadise ile baðlantýsýný yazýyorum.

100 yýl önce Türkiye, bir büyük cihan devletini kaybetti, dünya dengesinde özne olmaktan çýkýp nesneleþtirildi, Ýslam dünyasý da bir “Dünya” olmaktan çýkarýlýp, yutulacak “parçalar” haline getirildi.

Türkiye'ye ve Ýslam dünyasýna bu sonucu hazýrlayanlar, bu coðrafyada, kaybettiklerini kazanma gibi bir potansiyel bulunduðunu biliyor ve kendi düzenlerini sürdürmek amacýna yönelik olarak, bu dünyaya karþý teyakkuz halini sürdürüyorlar.

1960'lar sonrasý hem Türkiye hem Ýslam dünyasý açýsýndan yeni oluþum tohumlarýnýn çimlenmeye baþladýðý dönemdir. 1900'lerin sonuna doðru gelindiðinde de Türkiye dahil tüm Ýslam dünyasýnda “Yeni bir dünya bilinci”nin yükseldiði görülür. Bu oluþum, kendilerini dünya düzeninden sorumlu olarak gören çevrelerde “tehlike” olarak algýlanýr ve “Düþman hedef” haline getirilir. 

1992 Cezayir'i. Ýslami Selamet Partisi'nin iktidar adayý olmasý ve darbe.

1997 Türkiye'si. Refah'ýn iktidarýn büyük ortaðý olmasý ve post modern darbe.

2008 Türkiye'si. Ak Parti'nin tek baþýna iktidarken kapatma davasý.

2012 Mýsýr'ý. Mursi'nin iktidara gelmesi ve bir yýl dört gün sonra devrilmesi.

2016 Türkiye'si. Ak Parti'nin 14'üncü iktidar yýlý ve darbe giriþimi.

2000'ler Ýslam dünyasý... DEAÞ'larla, FETÖ'lerle, Haþdi Þa'bilerle, Sisilerle, Esedler'le, PKK / PYD'lerle yaþanan iç mücadeleler hercümerci...

Ýlk defa eski ABD Dýþiþleri Bakanlarýndan Condelezza Rice tarafýndan ifadelendirilen “Ýslam'ýn Ýslam'la savaþý” projesinin ülke ülke devreye sokulmasý.

Geldiðimiz noktanýn, bu süreçte karþýlaþýlacak badirelerin neler olabileceðine kafa yoran insanlar tarafýndan iyi anlaþýlmasý lazým.

FETÖhenüz “Gülen hareketi” iken ve ilk kalkýþmalara baþladýðýnda “Dostça uyarýlar” yaptým. Dedim ki: Dýþarda bir odak veya odaklar, Türkiye'nin iki baþat yapýsýný birbiriyle vuruþturmayý hedeflediler, hangisi kaybederse kendilerinin kazançlý çýkacaðýný düþündüler, ikisi birden kaybederse bonus olur dediler.

O yapý nasýl bir kumpasýn içine düþmüþ ise, hiçbir uyarý iþe yaramadý, iþi Ýslam dünyasý için umut sembolü haline gelen Erdoðan'ý yok etmek üzere darbe giriþiminde bulunmaya kadar vardýrdýlar. Bu, dini zeminde oluþmuþ bir yapýnýn, dindar bir kadroya karþý savaþa soyundurulmasý demekti. Yani “Ýslam dünyasýnýn Ýslam dünyasý haline gelmesi, Türkiye'nin Türkiye olmasý” mücadelesinde yaþanan 14 yýl önemli bir merhale ise, onun vurulmasý demekti.

Gelinen noktada da iktidardaki dindar kadro, o yapýyý içerde - dýþarda bire kadar temizlemek gibi bir kararlýlýkla hareket ediyor. Sonuçta FETÖ, diyelim onlarca yýllýk bir birikimi yere sermek için harekete geçmiþti, iktidardaki kadro da, diyelim 40 yýldan bu yana dini alanda oluþmuþ bir birikimi silmek için çalýþýyor.

Böylece Sayýn Cumhurbaþkanýnýn ifadesi ile “Ýbadet katmaný” da, “Ticaret katmaný” da, “Ýhanet katmaný” da, savaþýn tarafý haline gelmiþ bulunuyor.

Dýþarda hangi odak veya odaklar ise, oradan bakýlýnca keyifle el ovuþturacak bir mücadele ortamý yaþanýyor.

Ýþin bir de sözümona“Ýslam devleti” adý altýnda kurulmuþ terör yapýlanmasýnýn, Türkiye ile, yani “Ýslam dünyasý” diye bir derdi olan kadrolarca yönetilen Türkiye ile vuruþturulmasý boyutu oluþmuþ durumda.

Mýsýr çalýnmýþ durumda. Suriye bataða dönüþtürülmüþ durumda.

Ne demek istiyorum? Yola en halis niyetlerle çýksanýz, yaný baþýnýzdan düþman üretilebilir, demek istiyorum. Kardeþinizi sizinle vuruþturabilirler. Þeytan bin kýlýða sokulur bu iþte.

Oyunlarý bozmak gibi bir akýl gücüne ihtiyaç var. Üst akýl Þeytanla birlikte çalýþýyorsa, onu alt edecek bir basirete ihtiyaç var.

FETÖ'leþmek... DEAÞ'laþmak... Sisi'leþmek, Esed'leþmek... Bunun Ýslam dünyasýndan çýkmasý... Nasýl bir dramý yaþýyoruz, görüyor musunuz? Benim içim yanýyor.