Büyüksün Beşiktaş

Kimi yardımcı hakem burnunun dibindeki, görmeyenin kalmadığı elle oynamayı görmez. Ya da görür de ‘pısırıklıktan’ gördüğünü belli etmez. Kimisi ‘kişilik gösterisine kalkışır’ olmayanı varmış gibi gösterir!

İlker Meral, ilave yardımcı hakemin (Murat Özcan) ‘uydurma’ önerisiyle Ersan’a kırmızı gösterip, 44.dakikada Beşiktaş’ı 10 kişi bıraktı! Ersan o pozisyonda Civelli’ye maç içinde futbolcuların birbirlerine defalarca yaptıkları kadar, faul bile sayılmayacak bir elle itme yaptı. Civelli müthiş bir aldatmacılıkla kendini yere attı! Bu yalancı Civelli’ye sarı kart gerektirecek bir durumdu. Ancak hakem, yardımcısının önerisiyle doğrudan kırmızı çıkardı Ersan’a! Yardımcının kararı vicdansızcaydı! Meral buna kırmızı çıkardı da 68.dakikada kırmızılık hareket yapan Şamil’e neden sarı ile yetindi! 78’de S.Aziz’in Olcay’ı indirişine neden penaltı çalmadı! 79’da Fernandao’nun Necip’e acımasız hareketine neden sarı göstermedi! Ve hatta Veli’nin Volkan’a yaptığı penaltıyı çalmadı!

Bir-iki yeteneksiz sorumsuz kişi, milyonların sevgisini, duygularını, heyecanını yere çalıyor!

MHK’ye hakemleri eğitirken sorumluluk duygularını ve vicdan yapılarını da sınamalarını öneriyorum.

Onların yetersizliği masumların canını çok yakıyor.

G.Saray maçında yediği tempolu baskı sonucunda 6 golü kalesinde gören Bursaspor, bundan ders çıkarıp, formda Beşiktaş’a karşı kontrollü bir oyunla mücadeleye girişti. Önceki maçının yarısını on kişi oynayıp yıpranan Beşiktaş’ın da tempo yapmaya niyeti yoktu. Bu nedenle özellikle ilk yarıda kontrollü bir mücadele izledik. Ancak bir önceki maçının da ikinci yarısını 10 kişi oynamış Beşiktaş’ın 2.bölümde gösterdiği çaba, enerjisini mutlaka hakem hatasına gösterdiği isyandan aldı. Beşiktaş’ın hataları çoktu. Pozisyon üretemedi. Formsuz adamları vardı. Müthiş bir gol atan Almeida söz gelimi. Ancak tüm hataları örten bir büyüklüğü de vardı. O da on kişi kaldıktan sonra kaderine razı olmamak, zorluğa karşı çıkmak ve onun gereklerini yerine getirmek için müthiş bir iş ahlakı ile çabalamak, çırpınmak, savaşım vermek. Dünkü Beşiktaş’ın en önemli özelliği ve güzelliği buydu.