ByLock’çu kahraman kaymakam!

Kahraman Kaymakam Kadir Güntepe’den ByLock çıkması, bizim çevreden pek çok kişiyi şaşırtmış görünüyor.. Hatta bir parça ‘hayal kırıklığı’ olmuş galiba..  Açık söylemek gerekirse adı geçen kişiyi hiç tanımıyorum.. Fakat evi PKK tarafından kurşunlandığında, sinip bir köşede tırsıp teslim olmayışını ayakta alkışlamıştım.. Sonra PKK’lılar tarafından tehdit edildiğini görünce daha bir kanım kaynadı.. Tam sempati beslemeye başlamıştım ki, bir twitter trolü aralıksız olarak “Kadir Güntepe’yi yedirtmeyiz” temalı twitler yönlendirmeye başladı.. Öyle ki tam anlamıyla bir sosyal medya kampanyası başlamış ve benim masum sempatimin yerini hard-core bir sahipleniş almıştı.. Bu türlü radikal kampanyalar hep ürkütmüştür beni. Kaymakam ile ilgili, göze güzel görünebilecek tek twitter mesajımı da o kampanyanın yapıldığı gün kaldırdım ben de.. O gün erkenden kendisine ‘kahraman’ dediğim için ‘yanlış’ yaptığımı düşünmüştüm..  Şimdi bakınca, acaba ‘o günkü paylaşımlarıyla nefret körüklemeye çalışmış olabilir mi?’ diye sormadan edemiyorum..  Bu arada bu Kaymakam’ın telefonundan ByLock çıktığı kesinse FETÖ’cülüğü konusunda kafalar da net demektir?.. Ama öyle anlaşılıyor ki, kaymakam daha buzdağının görünen kısmı.. Bakalım dudak uçuklatacak kimler çıkacak torbadan..

Tutuklu vekillerin oylamaya etkisi!

Derya Sazak, tutuklu vekillerle ilgili olarak skandal bir değerlendirme yaptı dün.. Dedi ki; “Cezaevindeki 10 HDP’li oylarını kullansa Anayasa değişikliği 330’un altında kalacak. Meclis’ten geçemeyecek. Neden tutuklandıkları anlaşılıyor”.. Şimdi değerli dostlar, normal şartlar altında “böyle embesillik mi olur?” deyip, güler geçeriz.. Öyle ya normalde “evet” oyları 340 (diyelim).. “Hayır” ya da “çekimser” ya da “boş” oy sayısının kaç olduğunun ne önemi var ki?.. “Evet” oyu veren sayısında bir değişiklik olacak mı?.. Yok.. Peki böyle ahmakça bir değerlendirme nasıl yapılmış olabilir?.. Arz edelim.. Derya Sazak, sıradan bir adam değil. Meslekten parlamento muhabiri bir kere..  Ankara’yı yani iç siyaseti tersten yazacak kadar bilgili olduğuna şüphe yok.. Böylesi bir hata yapması mümkün değil anlayacağınız.. İyi ama öyleyse bunu neden yazdı Derya Sazak?.. (Dede demişti dersiniz) Yarın herhangi bir ortamda, bir ‘Cumhuriyet teyze’ çıkar da;  “..Evlâdım attı bu iktidar işine gelmeyen vekilleri içeri, o sayede başkanlık adı altında diktatörlük geldi memlekete..” derse, anlarsınız hep birlikte.. 

Ne güzel sallıyorduk işte!

Selo cezaevinden mesaj yollamış Kılıçdaroğlu’na..
“.. Bütün bu siyasi tutuklama operasyonlarının ilk adımını atan maalesef Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘dokunulmazlık teklifi anayasaya aykırıdır ama yine de evet oyu vereceğiz’ şeklindeki açıklamasıdır….” diyor.. Demek istiyor ki özetle; “beraber ne kadar da güzel sallıyorduk, şimdi bizi neden sattın?.”..  Selo zannetmiş ki artık müttefikler ve yolu birlikte yürüyecekler.. İlahi..