Çakır başarısızdı

Üst üste gelen hakem hatalarından bunalan MHK’nin bu zor müsabaka için tek kurtuluşu olan Cüneyt Çakır, geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi’nde yönettiği Arsenal-Barcelona maçından başarı ile çıkınca bu dev derbinin de maç öncesi tartışılamayacak tek hakemi oldu.

MHK’nin kale arkası hakemliklerine bile Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek’i ataması ciddi ve doğru bir uygulamaydı. Geçtiğimiz hafta arası Çakır’ın derbi maça çıkmak istemediği ile ilgili dedikodular ise tamamen uydurma haberlerden oluşuyordu. Deneyimli hakem dün kariyerine yakışan bir müsabaka yönetemedi. Oyun kontrolünde ve disiplin uygulamalarında dengesiz kararlar verirken başarısız bir performans sergiledi.

İlk yarıda 2. dakikada gol öncesi verdiği faul kararı ucuzdu. 9. dakikada Caner’in elleri ile hakeme yaptığı protestoya sarı kart gösteremedi

11.dakikada Quaresma’yı elleri ile tutan Alves’e gösterdiği sarı kart doğruydu.

20. dakikada itirazdan dolayı Caner’e gösterdiği sarı kart doğru, faul nedeniyle Quaresma’ya gösterdiği sarı kart ise hatalıydı.

28. dakikada Fenerbahçe ceza alanında Olcay-Mehmet Topal mücadelesinde penaltı yoktu, Cüneyt Çakır’ın devam kararı doğruydu.

 Beck ile Volkan Şen arasındaki mücadelede Beck’in tabanı Volkan’ın sırtına geldi. Burada Beck’e bir faul ve sarı kart verilmeliydi.

50. dakikada da Caner’in tehlikeli hareketine sadece faul kararı yeterliydi ve sarı kart göstermeyerek doğru yaptı .

58. dakikada da sportif dışı bir şekilde rakibi tutup düşüren Volkan Şen’e sarı kart göstermeyerek hata yaptı.

Sosa ile Volkan Şen’in itişmesi sonucunda Volkan rakibinin boynuna sert bir şekilde darbede bulundu. Sosa’ya gösterilen sarı doğruydu. Volkan’a ise kırmızı kart göstermesi gereken hakem sadece sarı kart çıkartıp önemli bir hata yaptı.

79. dakikada rakibine sert bir şekilde faul yapan Nani’ye gösterdiği sarı kart doğruydu.