Çakır sendromu

TÜRKİYE’NİN YURT DIŞINDAKİ YÜZAKI HAKEMİMİZ, ÜLKE İÇİNDE YERLERDE SÜRÜNÜYOR

F.Bahçe-G.Birliği maçında Gosso’nun Kuyt’a yaptığı hareketi görmediyse kötü, görüp de kırmızıyı çıkarmadıysa rezalet. Verdiği penaltılar da tartışıldı. Cüneyt Çakır başarılı kariyerini sorgulatan hatalar zinciri içinde... Üzerinde nazar mı var?

Haftanın olayı Lider Fenerbahçe ligin ikinci yarısına sürpriz ve büyük puan kayıplarıyla başlamasına rağmen; takipçileri Galatasaray ve Beşiktaş önlerine sunulan ikramı sürekli geri çeviriyor. Her iki takım da böyle düşe kalka lideri nasıl yakalayacak?

Haftanın iyisi Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği önünde 2-0’lık galibiyetinde penaltıya da neden olan inatçı, keskin ve seri sokuluşları; Alper Potuk’u 3 puanın alınmasında en büyük pay sahibi yaptı.

Haftanın sözü Çaykur Rizespor maçında yüzüne çakmak isabet eden Galatasaray’ın golcüsü Burak Yılmaz; tepkiye neden olan düşüşü için, “Belki kendimi yere atmışımdır” açıklamasını yaptı.

Haftanın golü Bu hafta güzel gollerin sayısı epey azdı. Galatasaraylı Chedjou’nun kafayla Çaykur Rizespor kalesine attığı gol; sert, şok ve güzeldi ama; ne yazık ki 3 puan almaya yetmedi.

Hayal kırıklığı Beşiktaş’ın devre arasında gelen kiralık futbolcusu Jones, nihayet kadroda yeraldı ama; ilk lig maçı olması nedeniyle tutuk bir oyun sergiledi.

Haftanın asisti 11.dakikada, sol kanattan ceza sahası içine giren Gaziantepsporlu Cenk Tosun; penaltı noktasındaki Traore’ye  “Al da at” dedirten pas verdi.

Haftanın kötüsü Jean Jacques Gosso’nun, 73. dakikada Kuyt’un hayalarına doğru bilerek ayak koyması, vahim bir sağlık sorunu ortaya çıkarabilirdi. Hareketi çok çirkindi.

Haftanın kurtarışı Gençlerbirliği’nde  sakatlanan kaleci Ramazan’ın yerine giren Ferhat, iki penaltı golü yemesine rağmen; başta Caner ve Kuyt’un vuruşları olmak üzere, çok sayıda pozisyona gol şansı vermedi.