Çakþener

Gülüp gülüp duruyorum mu desem, durup durup gülüyorum mu? Nihayetinde klavye müstehzi bir kikirdeyiþ içinde. Þu sýralar dalgaya alýyorum, derede dalga ne kadarsa... Rutin garabetlerimize yenisini eklememek için hiçbir sebep yok bu biraz üzücü öte yandan hamakat kuyruðuna girip bol keseden sýyýrmak için de can atýyoruz. Þurayý koroyla okuyalým "Sýyýrdýk".

Kesif balata sýyrýðý kokusuyla kombinlenmiþ sabah yürüyüþümüze hoþ geldiniz. Hatýrlayýn! Yeþil mezarlýk ibriðinin içinden bir adam çýkardýlar, ambalajýnýn üzerinde "aðzý açýkta kalmýþ paketleri almayýnýz" uyarýsýný aklý 3,5 havada adamlarý kale almayýnýz uyarýsýyla deðiþtirdik lakin kale aldýk! Zantrikot yemeyen adam musakka yiyor; gömleðinin manþetlerini bileðine kadar artistik patinajlarla sývýyordu. Keþke sadece gömleðinin kollarýný sývasaydý Ýstanbul'u sývayýp tüy heykeli diktiler maþallah!

Neyse bu adam yazýn tatil valizi oluyor, kýþýn kayak takýmýna bürünüyor ergonomik avantajlarýný gani gani görürken bir anda bir gece Ýstanbul'u keþke kar lastiði yönetseydi dediðimiz afetli günlerden birinde ortadan kayboluyor. Meðer çokoekrem Ýngiliz Büyükelçisiyle monolog takýlýyormuþ.

Dalaðý dýþarýda otobüsler, akmayan su, vaat edilip verilmeyen burslar sütten kuleler derken çokoekremin aklýna bir þey geldi.

Battý balýk yan gidiyordu fakat ofansif olursa balýðý düzleyebilirdi diye düþündü. Erdoðan'ýn hikayesini araklayýp þiirsel bir final düþünüyordu olmadý. Niye olmadý anlatayým.

Öncelikle Ýngiliz anahtarýyla görüþerek ancak tatil valizinin aðzýný açarsýn, cumhurbaþkanlýk kapýsýný deðil.

Erdoðan'ýn çilesini çekmeden hikayesine konarsan susuz yeþil ibrik gibi ortada kalýrsýn. Erdoðan'ýn bir duruþu hakikati ufku var. Sokaðý bilen adama konum atamazsýn.

Öyle zabýtalarý dizip patlýcana tören alayý yazan egonla Yenikapý'ya gidemeden Edirnekapý'da kalýrsýn.

YSK üyelerine 'Ahmak' dedin, istinaftan döneceði çok belli olan bir karara "Silivri'ye yerleþtirme sýnavýný birincilikle kazanmýþ gibi sevindin" Hayýrdýr?

Meral Aplan da çok sevindi cuþa geldi çakþener aplanýz da altýlý masaya bulaþýk yýkatacak hesap çýkardý.

Kýlýçdaroðlu da Almanyaktan pazar poþeti gibi afallayarak döndü. Islak hamburger turþusuna döndürdünüz koca Kýlýçdaroðlu'nu )!)

Nihayetinde çok sevinçli olmanýzdaki temcit pilavý kokusunu aldýk. Böylesine bayat bir maðrurdan bir maðdur çýkaramazsýnýz!

Halkla yazýlmayan þiir, kayak takýmýnýn altýnda kalýr.