Çanak soru polemiği...

Bir süredir medyanın tüm dallarından sahte kahramanlık hikayeleri geliyor. Neredeyse stajı biten üniversite öğrencisi bile “Hükümet beni istemedi” diyecek, kısa yoldan birilerinin kahramanı olmaya soyunacak. Bunun son örneği Cnn-Turk’te Enver Aysever oldu.

Programının gün sayısının azaltılması kararını “çanak soru” sormamasına bağladı Aysever. Ahmet Hakan, bir yazıyla Aysever’in fiyakasını bozdu ama işin etik yanını da konuşmak gerek. Bir kanalda yaptığın program gün sayısı azalıyor diye o kanalda ekrana çıkan tüm programcıları töhmet altında bırakmak ne kadar doğru?

Mesela Enver Aysever’den “rahatsız” olan “Hükümet” baskıyla program kaldırılmasını sağlıyorsa Cüneyt Özdemir ya da Ahmet Hakan’ın programına bayılıyor mu ya da o programlarda Ak Parti’ye güzelleme mi yapılıyor?

Öyle olmadığını, başta Enver Aysever olmak üzere herkes biliyor ama röportajda mağduru oynamak bir sonraki iş için çizilen bir strateji mi acaba?

Öyledir ya da değildir bilemem ama bildiğim hala program yapmaya devam ettiğin kanalda ekrana çıkanları bir cümlede harcamanın en azından ayıp olduğu.

Erman Toroğlu ve TRT’nin dönüşü...

TRT Spor son dönemde sadece reytinglerini arttırmakla kalmadı aynı zamanda en fazla konuşulan kanallardan biri haline geldi. Laf olsun diye yazmadım bunu, ispatı var.

Mesela, Pazar gecesi Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesi, gazetenin yollarını ayırdığı Toroğlu’nun TRT Spor’da söylediklerini manşet yaptı.

Sadece bu değil gece yarısı Fenerbahçe’nin internet sitesinden programda konuşulanlara dair açıklama yapıldı. Konuşulanlara tepki geliyorsa bu programın ve kanalın seyredildiği anlamına gelir.  

Yıllarca Lig Tv’de tek tabanca program yapan Erman Toroğlu, çok konuklu, maç görüntüsü olmayan programlarda eski performansından uzaktı şimdi kendisini buldu. Bilmem dikkatinizi çekti mi, Sergen Yalçın ve Erman Toroğlu sezon başladığından bu yana iddialı tüm futbol programlarından daha fazla konuşuluyor. Bu aynı zamanda TRT’nin bir kez daha futbola dönmesi anlamına geliyor...

Show TV reji...

Emre Altuğ, eşi Çağla Şıkel’in, Alişan ile yaptığı program sırasında yaşadığı göğüs açılma kazasına reklam amaçlı diyenlere tepki göstermiş. İnsanlar durduk yerde şüphe etmiyorlar aslında.

Reyting için Bülent Ersoy’un tam da şarkı finalinde bayılma anı da Show Tv ekranlarında yaşandı, geçen sezon Gülben Ergen’in programındaki yangın şakası paniği ya da bu sene Seda Sayan’ın iki karısını öldüren adamı ekrana çıkarması da... Kaza diyorlarsa kazadır, aksini iddia etmek ayıp olur. 

Ancak programın o bölümünü seyrederken dikkatimi başka bir nokta çekti. Reji dans sahnesinde Çağla Şıkel’i fazla bacak-kalça odaklı takip etmiş, gerek var mı acaba bu kadar abartıya?..