Çanakkale’den, Diyarbakır’a Türk’ün yüreğinden, Kürd’ün yüreğine yolculuk

Hayatlarımızı idame ettirdiğimiz bu dünya maddenin tahakkümü altındadır. Tahakkümün ana unsurları olan madde ve para arayışı bireylerin yürekleri ile hareket etmesine engel olmuştur. Sistemin getirmiş olduğu hegemonya içerisinde kişilere verilmiş olan değer insan olmasından değil; sadece mal, mülk, güç ve para olarak algılanmıştır. Bu durum ise onları mevcut sistemin miskinliğinin karanlık mahzenine mahkûm etmiştir. Maddeye tapma ve ulaşma trajedisinin yaşandığı böyle derin bir hayat içerisinde hep kötü haberler ve acı dolu yaşantılar yoktur. Bu dünyada insan yaratılışının gerçek tabiatına ve ihtişamına uygun iyi haberler ve iyi insanların hikâyeleri vardır. Yaşamın en kötü anlarını yaşayarak dehlize olmuş bir kalple bugün ben, modern insanı trajik bir vaka olmaktan çıkaran güzel haberler, yürekleri merhamet ve vicdan dolu iyi insanların kısa bir hikâyesini yazmak istedim.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci genç bir başkan. Seçildiği günden bugüne kendisini takip ederim. Beni en çok etkileyen zaman dilimiyse, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde ben TV 24’ de yayındayken onu ve il yöneticileri olan arkadaşlarını bedenleriyle nasılda kendi onur evi olan il binasını katillere teslim etmemek için direnmeleridir. O gece haykırmak istedim “Sen ve arkadaşların ne güzel insanlarsınız.” diye…

İşte bu gençil başkanı ve örgütü Çanakkale’den Diyarbakır’a “Türk’ün yüreğinden, Kürd’ün yüreğine” biryolculuk başlattılar. İşte ben bu mukaddes yolculuğu yazmak istedim.

İyi haber ile iyi insanlar yolculuğu bunula sınırlı değil. İnsanların kendi özlerine dönüşlerinin başlamasıyla artık bir çığ gibi büyüyor.

Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Giyasettin Eyüpkoca ve arkadaşları 1 Haziranda Muş ilinde beş bin insanla bir araya gelerek kucaklaştılar.

Bitlis Platformu Başkanı Selim Korkmaz ve yönetici arkadaşları 81 ilden insanları Bitlis ilinde buluşturabilmek için 13 Haziranda yeni bir yolculuğa başlayacak.

Çanakkale’den Diyarbakır’a AK Parti İstanbul İl Başkanlığının çağrısı şöyle:

Çanakkale Şehitliğinde Kardeşlik Buluşması

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı her yıl olduğu gibi, Çanakkale Savaşının 102. yıl dönümünde de Çanakkale Şehitlerimizin huzuruna gidiyor. “Gönlümüz Bir, Soframız Bir” diyerek, İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında iftar sofraları kuran İl Başkanlığı, milletimizin kardeşliğinin en büyük simgelerinden olan Çanakkale Şehitliği’nde bir iftar programı düzenliyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel programa, İl Başkanımız Dr. Selim Temurci ile birlikte İstanbul Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız ve çok sayıda teşkilat mensubu katılacak.

İl Başkanlığının önünden kalkacak otobüslerle yola çıkacak olan, şehit ve gazi yakınlarımızın da olduğu kafilemizde, Çanakkale Şehitliği’ndeki Şehitler Abidesi’nin önünde Çanakkaleli vatandaşlarımızla birlikte yaklaşık 2.500 kişi oruçlarını açacak.

Program kapsamında Çanakkale Şehitlikleri ve 57. Alay’ın kahramanca mücadele ettiği yerler de ziyaret edilerek; şehit ve gazi yakınlarımızla hasbihal edilecek.

Diyarbakır’da İkinci İftar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığımız, “Gönlümüz Bir, Soframız Bir” diyerek başladığı Ramazan etkinliklerini; bu yıl ikinci defa Diyarbakır’a da taşıyor.

Diyarbakır İl Başkanlığımızla birlikte Sur ilçesinde Ulu Cami’nin önünde organize edilecek iftarda, İstanbul teşkilatımız binlerce Diyarbakırlı kardeşimizle hemhal olacak, esnaf ziyaretlerinde bulunulacak.

Terör operasyonları sonrası hayatın normale döndüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki iftarda, 2 binden fazla vatandaşımızın katılımıyla Ulu Cami önünde kardeşlik buluşmasında iftar edeceğiz.

İstanbul’un kardeş şehri olan Diyarbakır’a geçtiğimiz Ramazan ayı ve sonrasında gerçekleştirilen ziyaretlerde iftar programı haricinde 20 bin koli Ramazan erzak dağıtıldı; 5000 ihtiyaç sahibi çocuğa kıyafet ve yine 5000öğrenciye de kırtasiye yardımında bulunuldu. Kurban Bayramı’nda da 100 büyükbaş kurban kestirilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Umuyor ve diliyorum bu sevgi seli hiç dinmeyecek!