Çanlar Fener için çalıyor

Türkiye’deki futbola bakış açımız şöyle: “Eğer büyük takımsan, çok önemli paralar harcayıp transferler yapıyorsan illaki şampiyon olmak zorundasın.” Şayetşampiyon olamaz, ligi ikinci bitirirsen başarısız addedilirsin. Fenerbahçe de bu sezon ligi böyle noktaladı.

Halbuki sezon başında “dünya starları” diye transfer ettikleri futbolcularla yola çıkarak “En büyük şampiyon adayıyız” diye haykırmışlardı. 

Ama gördük ki, beklenen şampiyonluk maalesef gerçekleşmedi. 

Hollandalı yıldız Robin van Persie ile başlayan teknik direktör Vitor Pereira sürtüşmesi Fenerbahçe’ye yarar yerine zarar getirdi. Yarım yamalak oynamış olmasına rağmen Van Persie 16 golle Süper Ligi sonlandırdı. Geçen sezonun gol kralı Fernandao, her ne kadar Van Persie’nin gol sayısına ulaşamasa bile o da Hollandalı stara yakın gollerin sahibi oldu. Esas sorun teknik patron Vitor Pereira’dır bence.. 

Ligi tanıdığnı söylüyor sezon sonunda ama Van Persie gibi bir değere yarım yamalak şaşı baktı. Dolayısıyla eğer Fenerbahçe bu sürtüşmelere girmeden adam gibi bir 11’le sahaya çıkmış olsaydı, belki şampiyon bile olurdu. Şimdi gelecek sezon için Fenerbahçe yönetiminin alacağı kararların ne kadar doğru veya yanlış olduğunu önümüzdeki zamanlar gösterecek. Önemli futbolculara sahip olmasına rağmen sözleşmeleri biten futbolcuların rakamsal değerlerini aşağıya çekerek “Verdiğimiz paraları kabul etmeyenler çeker gider” diyorlar. Örneğin Caner, İnter’le anlaştı. Gelen haberler bu doğrultuda. Alves gidici.. Kaleci Volkan ameliyat oldu; ne olacağı belli değil. Diğer kaleci Fabiano da kiralık zaten. Ba’dan ümit yok. Kadlec gitti. Gökhan Gönül’ün durumu belirsiz. Mehmet Topal kalır mı kalmaz mı, o da bir soru işareti. 

Eğer yönetim bu futbolculardan yoksun kalırsa, gelecek sezon için yeşil ışığı tünelin sonunda göremez olur.