Çayı geçerken zorlanma

Beşiktaş ne denli golcü, Akhisar ne denli az gol atabiliyor olursa olsun maçı Beşiktaş’a hemen yazamazdık. Bir kere kimsenin kimseye eziklik duymadığı bir ligi izlemekteyiz. Ayrıca takımlarımızda artık ‘eziklik duygusu’ yok. Bir ‘özgüven’ patlaması yaşamaktayız. Akhisar ilk yarıda üç gol yedi, ama üç gol pozisyonu da buldu! Eziklik duygusu ile mücadeleyi savsaklamadı. İkinci yarıda maçın egemeni oldu, puanlar aradı.

Akhisar Beşiktaş’ın kalan rakipleri içinde zorluk derecesi en düşük rakibiydi. Puan yitirme kredisini (kalmamıştı ya) bu maçta kullanamazdı. Üç puan alması gereken bir maçtı. Bunun bilincinde girişti mücadeleye. Son maçlarında yükseldiği tempoyu, oyun iştahını sahaya getirdi ve yedinci dakikada 2-0 öne geçti!

İki takım da 19’ar gol yemişlerdi. İkisi de birbirlerinin savunma zaaflarını kullanmak istedi. Beşiktaş tempo yaparak, Akhisar Beşiktaş’ın iyice cılızlaşmış sol kanadını kullanmaya çalışarak golü aradı. Olcay’ın içeri sokulması, Aybaba’nın İsmail’in yeniden sakatlanması üzerine ele aldığı Emre’yi (Uğur gibi) Beşiktaş’ın yumuşak karnı yapabilirdi çünkü. Rakibinin sorununu ilk kullanan Beşiktaş oldu. Top kaybetmeyen tek paslı hızlı ilk onbeş dakika oyunu Beşiktaş’a alkış tutulacak iki gol kazandırdı. Tempo sürüyordu ki hakem Özkahya 16.dakikada üçüncü sarı kartı çekince Beşiktaş duraksadı! Hilbert’in kartı su kaldırırdı, ama özellikle Almeida’ya çıkan sarı hakemin kendini gösterme sivriliğiydi. Ve Özkahya’nın yanlış değerlendirmesi Beşiktaş’ı sonra on kişi bıraktı. Özkayha, Akhisarlı Uğur’un tahriklerini ve sahte düşüşlerini süzemedi! Kırmızı kartta bunun rolü büyüktü. Üç sarıdan sonra Beşiktaş topu rakibine verdi ve 2-0’a yaslanıp Akhisar’a kendine olan güveni kazanma şansı tanıdı. Akhisar yüklendi. Bu durum ilk yarıda Akhisar’a üç pozisyon, Beşiktaş’a bir kontratak golü getirdi. Üç farklı geride olan Akhisar ikinci yarıya daha ciddi giren, puan arayan taraftı. Beşiktaş ise özensiz, takım savunmasını giderek savsaklayan, hücum çıkışlarında çok top kaybı yapan bir yapıya büründü. Fiziksel ve beceri olarak bir eriyiş gösterdi. Beşiktaş’ın sorununu herkes görmekte. Aybaba da görmekte. Ancak çözüm bulmalı. Yoksa bir çuval incir berbat olacak.