Çayını balla tatlandır bağışıklığını artır

Çaylara şeker yerine bal ekleyin. Böylece hem glisemik indeksi yüksek sofra şekerinden uzak durmuş hem de çayların antioksidan etkisini artırmış olursunuz.

Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarından korunmada günlük yaşamınızda yapacağınız pratik bazı önlemler ile vücudunuzu kalkan gibi birçok mikroba karşı koruyabilir hale getirebilirsiniz. Özellikle gün içinde ıhlamur, adaçayı, yeşil çay ve siyah çay gibi farklı çayları içmek vücudun direnç sistemini artıracak özel flavonoidlerin alınmasını sağlar. Ancak toplumumuzda çay ve çeşitleri tatlandırılmadan içilmediği için her çaya 2 adet kesme şeker atma geleneği yaygın.

Enfeksiyona karşı doğal ilaç

Araştırmalar sofra şekerinin hem glisemik indeksinin yüksek olması, hem  boş kalori dediğimiz vücudun yağlanmasını kolaylaştıracak etmenlerden biri olarak belirlenmesi ve de acıkmayı tetikleyerek fazla yemeye meyil sağlaması nedenlerinden dolayı beslenmeden uzaklaştırılması gereken besinler arasında bilinir. Türkiye’de Gıda Mühendislerinin yaptıkları araştırmalarda çeşitli çaylara şeker yerine bal konarak analiz yapıldığında çayın potansiyel antioksidan kapasitesinin balda bulunan antioksidanların da eklenmesi ile sağlığı daha fazla koruyucu etki gösterebilecek yararlı bir içecek haline geldiğini bildirmektedir. Bal vücutta hastalığın yayılmasını sağlayıcı bakterilere karşı da antibakteriyel içeriğe sahiptir ve üst solunum yolları enfeksiyonlarını önler.

BU TARİFTE ŞİFA VAR

Sizlere adaçaylı çaylı hem bağışıklığınızı arttırıcı, hem de göğüs enfeksiyonlarına bağlı hırıltı, ağrı ve soluk almada zorlanmayı da ortadan kaldıracak özel çay tarifimi vermek istiyorum.  1 sürahiye 1 su bardağı sıcak su koyun. İçine 1 avuç taze veya 2 yemek kaşığı kuru adaçayını ekleyin. 1 adet dal tarçın ve 1 avuç taze nane yaprağı koyup demlendirin. Soğumaya yakın 6 adet taze limonu sıkın ve 2 yemek kaşığı bal ekleyerek karıştırın. 5 dakika bekletin ve aromanın tamamen suya geçmesini sağlayın. En son olarak bu karışımın üzerini 1 litre sıcak suya tamamlayın. Günde 3-4 çay fincanı içmeyi ihmal etmeyin.