Çekirge zor zıpladı!

Beşiktaş’ın birden fazla cepheye, haftada iki maça dayanacak genişlikte kadrosu yok. Sakatlık, ceza, formsuzluk yaşamadığı takdirde ilk onbiri ile ligde iş yapacağını gösterdi. Ancak o kadronun tüm ligi ve yanında Türkiye Kupası’nı taşıyamayacağını da gördük. 2 ve 3. turda oynanan Niğde ve Ofspor maçlarındaki, ikinci adamların ağırlığını oluşturduğu takımlar, teknik yönetmen Samet Aybaba’nın da belirttiği gibi ‘kâbus gördüren’ kadrolardı.

Dün PTT 1.Ligin sonuncusu, 13 maçının birini kazanabilmiş genç ve sorunlu Ankaragücü’nün karşısına; asıl takım ile tümüyle acemi takım ‘arasında’ bir kadro ile çıktı Aybaba.

Beşiktaş önde gelen tüm adamlarını kullanmıyordu, ama Ankaragücü’nün ‘önde geleni’ hiç yoktu. Böyle durumlarda baskın görülen takım kendini gevşetiyor ve iyi şeyler üretmeden kazanmayı umuyor. Holosko ile öne geçtiğinde Beşiktaş göze batan hiçbir futbol değeri göstermemişti. Gol Holosko’nun tek başına oluşturduğu bir goldü. Beşiktaş rahatlayıp iyiyi arayacağına en kötü yanını, yani savunma yapamadığını sergilemeye başladı. Bir alt ligin dibindeki takıma peş peşe pozisyonlar verdi ve 2-1 geri düştü! Ersan, Escude, Emre üçlüsü skandal bir savunma bloğu oluşturdular, Hilbert yenen ikinci golün oluşumuna katkı yaptı! Veli takımın aranan parçası olduğu iyi günlerine dün de dönememişti.

Ve büyük umutla beklenen, artık 18 yaşında olan Muhammed... O öylesine oynamadan övülmeye alışmış ki... Top kazanmaya çalışmadı, ayağına bekledi. Aldığında çoğunlukla yitirdi, ya da öne oynayamadı. Bir şutu bir de çalım girişimi vardı! Topu kullanma kararlarını çabuk vermedi! Yalnızca duran toplarda sırıtmadı. Yıldız adayı olduğunu gösteren bir yanı yoktu. Heyecanlı olabilirdi. Ne var ki bu işin içinde heyecan yenmeyi öğrenmek de var.

Aybaba ikinci yarıda onu ve verimsiz Olcay’ı alıp, Uğur ve Batuhan’ı koyarak hücum gücünü artırdı. Ama bunda yüksek bir beceri düzeyi yakalayamadı. Tüm takım, hücumda-savunmada topu kötü kullanma ve yitirme yarışına girdiler sanki! Beşiktaş bir tur daha geçti, ama kâbus gördürme dizisi süreceğe benzer. Bu kadro iki cepheyi taşıyamayacak. Transfer sonrasına değin dayanmak gerek. Çekirge dün çok zor zıpladı!