Cengiz Özdemir’in kızı

Uzaktan bakınca son derece seksi bir haber. “TMSF tarafından Çukurova Medya Grubu’nun başına atanan Cengiz Özdemir kızını kendi yönettiği Sky Turk 360’a haber spikeri yaptı.” Bir zamanlar, Dinç Üner Cnn Turk’un genel müdürü ünvanını taşırken kızı Ece Üner Cnn Turk’e spiker olmuştu. Peki ne oldu, babası artık yönetici değil ama Ece Üner Cnn’de eleman olarak başarılı oldu şimdi de Haberturk’un en önemli ekran yüzlerinden biri. Ece Üner, babası döneminde Cnn Turk’e geçtiğinde bir medya geçmişi vardı hatta NTV’de de çalışmıştı. Peki Cengiz Özdemir’in kızı Hilal Özdemir’in kızı sıfır medya bilgisiyle mi Sky Turk 360’ta göreve başladı.

Yüksek lisans eğitimini Rotterdam Erasmus

Üniversitesi’nde medya üzerine yapmış Hilal Özdemir, daha önce Show Tv, Kanal D, NTV ve NTV Spor kanallarında da görev almış.

***

Türkiye’de televizyon üzerine kalem oynatanların hafızası zayıftır. Sky Turk ve yeni adıyla Sky Turk 360, düzgün ve iyi maaş ödeyemediği için geçmişte de meslekte pişmekte olan spikerlerle çalışmıştı. Bunu en iyi bilen isim de şimdi Cnn Turk’un genel müdürü olan Barış Tünay’dır. Aksini iddia edenler bana Sky Turk’un çalıştırdığı marka bir isim söylesinler. Show Haber ile haber merkezleri birleştikten sonra bile ana haber dışındaki kuşaklarda emek veren arkadaşlar genellikle pişmekte olan arkadaşlardır... Bitmedi, Cengiz Özdemir bir yönetici olarak aldığı karara güvenmese bunun bir basın bülteniyle duyurulmasına izin vermezdi.

***

Gelelim çok tartışmalı bir başka noktaya. Özel televizyonlar kurulduğu günden beri haber spikerliği makamları dedikodu sebebi olur. Eskiden eski manken modası vardı, ekrana gelen güzele bin türlü kulp takılırdı, halen de benzer şeyler yapılıyor ki meslekteki bir sürü insana haksızlık ediliyor.

Son ve önemli bir nokta daha var, SkyTurk 360 artık yeni sahibine devredilmek için sadece hukuki işlemlerin tamamlanmasını bekleyen bir kanal. O yüzden adam asmaca oynamadan önce iki kere düşünmek lazım.