Cesur dizilişlere devam

Oğuzhan-Sosa ikilisinin serüveni çok kısa sürdü ne yazık ki. Umarım Sosa öngörülenden daha kısa sürede oynayacak duruma gelir. Çünkü Beşiktaş'ın bu ikiliye ihtiyacı var. Hücum üretkenliğinin anahtarı burada. Daha transfer sezonunun ilk günlerinden itibaren hep aynı talebi dile getirmiştim ısrarla: "Oğuzhan'ın yerine değil, Oğuzhan'la yan yana oynayacak bir çift yönlü orta saha." Açıkçası Sosa bu beklentimi karşılamıştı. Oğuzhan-Sosa ikilisini bu kadar az izleyebilmiş olmak beni üzüyor.

Tottenham maçında tam 16 gol girişimi üretti Beşiktaş. Rakibine 16-7 üstünlük sağladı. Bu 16 gol girişiminin 7'si son 25 dk'da. Yani Veli-Oğuzhan değişikliği sonrasında. Başka söze gerek yok. Balıkesir maçında da 11 gol girişimi üretti Beşiktaş. Sosa sakatlanmasa bu sayı daha da artabilirdi. Rakip oyuna iştahlı başlamak istedi. Beşiktaş, oyun düzeni sayesinde, çok kısa sürede hakim oldu maça.

Beni en çok da Biliç'in cesur hamlesi mutlu etti, Sosa-Pektemek değişikliği. Maça zaten cesur bir dizilişle başlamıştı. Cesur bir tercihle devam etti. Tottenham maçının son 25 dk'sına sıkışan cesareti, bu kez tüm maç için sergiledi. Skor yine 1-0'a takıldı, ama son zamanlarda izlediğim en rahat maçtı. Balıkesir, Ersan'ın kartlık pozisyonu hariç, gol girişimi bile üretemedi 2. yarı. Balıkesir zayıf bir takım. Ersan'ın pozisyonu ne bu gerçeği değiştirir, ne de Beşiktaş'ın bugüne kadar uğradığı sayısız haksızlığı unutturur.

Gelelim Sosa'sız günlere. Biliç'in önünde iki seçenek var. İlki 4-2-3-1'e dönmek yerine, 4-1-2-3'ü korumak. Atiba-Veli ikilisini yan yana değil, önlü arkalı oynatmak. Atiba'yı Oğuzhan'ın yanına monte etmek. Tıpkı Arsenal rövanşında olduğu gibi. Diziliş açısından küçük, ama ofansif üretkenlik için büyük bir adım. Hafife almayın, çünkü herşey sahadaki zihniyette şekilleniyor.

Diğer seçenek 4-4-2 elbette. Ama onun da koşulu var. Sosa'nın sakat, Oğuzhan'ın cezalı olduğu Mersin ve Rize maçlarını anımsayın. Veli-Atiba'lı 4-4-2'yle oynadı Beşiktaş. Böyle bir dizilişle hücum üretkenliği zor. Ancak Oğuzhan-Atiba'lı bir 4-4-2 sonuç verebilir. Tıpkı Balıkesir maçının 2. yarısında olduğu gibi. Biliç cesur dizilişleri sürdürür, ileri üçlü de biraz silkinirse, Beşiktaş 2'yi, 3'ü bulan skorer bir takıma da dönüşür, ondan kuşkum yok.