Ceza, Stoch’a mı F.Bahçe’ye mi?

Fenerbahçe’nin son M’Gladbach maçında oyundan alındığı için tepki gösteren Stoch’u Aykut Kocaman kadro dışı bırakmıştı. Elbetteki disiplinsizlikler cezasız kalamaz. Ama bu kadro dışı mı olmalı yoksa para cezası mı? Özellikle oyundan alınmalarda bu tür tepkiler neredeyse olağan hale geldi. Stoch bu maçta oynamadı da ne oldu? Kim kazandı? Twitter’da fotoları vardı. Stoch, Holosko’nun evinde yayılmış vaziyette maçı izliyor.. Oysa sahada olsa, arkadaşları ile birlikte mücadele etse daha doğru olmaz mıydı? Zokora da Şenol Güneş ile antrenmanda tartıştı ama Güneş bu oyuncuyu Kayseri karşısında onbirde sahaya çıkardı. Doğru hareketi yaptı. Milyonlarca euro para ödenen futbolcunun bu tür basit nedenlerle kadro dışı bırakılması bence anlamsız. Kocaman, Stoch’u Galatasaray maçında da 18’e almayacak mı? Bence alacak. O zaman bu maçta niye oynamadı diye sormak lazım..

Fenerbahçe, Belediye karşısında ilk yarı boyunca gol dışında pozisyon bulamadı. Özellikle Sow ileride yalnız kaldı. Arkasında yaratıcı bir isim yoktu. Biraz da uzak oynadıkları için Sow etkisiz eleman olarak göründü. İkinci yarıda Kocaman, Topal’ı çıkarıp Sezer’le oyuna başladı. Bunun katkısı da hemen göründü. Sow daha etkili oynamaya başladı. Sezer’in kornerinde de Bekir golünü attı.

Kayseri maçında adeta bir santrfor gibi oynayan ve tehlikeli pozisyonlar yaratan Cristian aradığı golü bulamamıştı. Ancak dün maçın başındaki pozisyonda Caner’in asistini güzel bir vuruşla filelere göndermesini bildi. Alex sonrası duran topları kullanmaya başlayan Cristian’ın özellikle korner atışlarında rakip kaleye zor anlar yaşattığını da söyleyebiliriz.

Kaleci Volkan yeni bir adet edindi. Uzak şutları sektiriyor, çoğunlukla iki hamlede tutuyor. Gökhan Süzen’in frikiğini de sektirdiği için golü kalesinde gördü.

Maçın hakemi Süleyman Abay bir türlü oyunun kontrolünü elinde tutamadı. İlk yarıda Yobo üzerine doğru yürüyüp adeta saydırdı.. Ama Abay’da “tık” yoktu. Cristian gol attı, gitti reklam panolarının üstünde dakikalarca sevindi kart yok ama Bekir golden sonra demir korkuluklara giderek sevindi diye sarı kartı yedi. Nerede standart?