Cezayı TFF ödemeli

Her fırsatta kadın seyircilere övgü yağdıran ezbercilere selam olsun. Beşiktaş İnönü stadında kadınlar matinesi maçta tam 6 dakika küfür edildi!

TFF’nin seyircisiz oynama cezası verilen maçlara ‘adamdan saymayarak’ kadın seyirci ve 12 yaşından küçük çocukları almasına hoş bakmıyorum.

Kadın küfrü daha uygulamanın ilk maçında Şükrü Saraçoğlu stadında başlamıştı. Son BJK-FB maçında doruk yaptı. Kadınlar yanlarındaki 12 yaşındaki çocuklara da ‘örnek olarak’ veryansın ettiler!

Yayının yönetmeni uyanana değin TV başındakiler de söylenenleri dinledi. Küfür milyonlarca insana dolu dolu ulaştı.

Kim bilir, gelecek maçta da çocuklarımız başlar öğrendiklerini söylemeye!

Düzenlemeyi yapanlar da kına yakar avuçlarına...

TFF şimdi kime ceza verecek?

Öyle ya, küfürcüler TFF’nin düzenlemesi ile tribünlere gelmiş seyirciler... O seyircinin kefaleti TFF’de. Sorumlusu BJK (ya da kulüpler) değil, TFF’dir. Cezayı TFF çekmelidir.

Yönetmeliklerine 4-8 maç arası ırkçılığa ceza koy, ama sonra erkeğe yasakladığın maça, kadını al! Hem de bedavaya!

Sonuçta, insanın girmesini yasakladığın maça gene insanları sokuyorsun.

Bilmem farkındalar mı? Toplumu kadınlarla terbiye etmeye çalışmak yanlış... Artık iyice kanıtlandı.

Ahlak değerleri korumak için hiçbir yatırım yapma, erkeğin yerine kadını koy... Her şeyin düzelivermesini bekle! Hadi canım...

Asıl küfür teşvikçisi TFF

Artık şunu görelim:

Küfrü asıl özendiren TFF!

Çünkü cezayı küfrü edene vermiyor... Tribündeki kadın-erkek bozuyor ağzını, o gidip kulübe ceza kesiyor!

Bunu yaparken sorunu çözemediğini de görmüyor.

Aslında pekâlâ görmekte, ama kolayına kaçıyor işin. Çünkü TFF futbolumuzun hiçbir ciddi sorununu çözme direşkenliği içinde değil. Sıkıya gelen Başkan tüyüyor!

Beşiktaş bu yıl 1,5 milyona yakın küfür cezası yedi. 5 maç seyircisizlik aldı, bir maçı tarafsız sahada oynadı. İşte bakın kadınlara açık son maça, küfür tırmandı!

Hâlâ anlayamadılar!

Çağın teknolojik olanaklarından yararlanarak, çağın oturma sistemini uygulayarak tribündeki küfürcüyü o an saptarsınız. Üç kişi, üç yüz kişi, üç bin kişi fark etmez. Çok değil 100’şer lira ceza kesin, şıp diye susarlar...

Pislik ‘biraz’ varmış!

“...müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA...”

Merakla beklenen PFDK kararlarının son cümlesi böyle bitiyor.

Ancak, dört maç ve bir menajer hakkındaki kararlar ‘oy çokluğu’ ile alınmış. Yani tüm PFDK üyeleri aynı kanıda değil. Azınlık da olsa bir kısmı kimi müsabaka sonucunun etkilendiğini, ihlal unsurlarının oluştuğunu ve dolayısıyla ceza tayinine gerek olduğunu düşünüyor.

İşte 10 ay didik didik edilen futbolumuzda bu kadarcık kirlilik gören var!

Araştırmalar sonucunda azıcık pislik bulunduğu ama bunun ceza tayinine gerek bırakmadığı ortaya çıktı artık. Fesatlar kendine gelsin!

Ve şimdi, hep birlikte oturup boşa geçen 10 ayımıza ve bu sürede yok yere çektiğimiz sıkıntılara yanalım.

Neyi kurtardılar?

Emre’nin sözüne ‘ırkçılık içerdiği’ gerekçesiyle ceza vermediler, ‘hakaret’ dediler! Türkiye’yi ırkçılık yapılıyor damgası yemekten kurtardılar!

Aynı mantıkla, duruma ‘şike sahaya yansımadı’, penceresinden baktılar! Şike yüzünden UEFA’nın bizi ufalamasını kendilerince önlediler!

Bu ülkede bir zamanlar Alpay milli maçta gole giden Hırvat rakibini düşürmedi diye kimilerince ‘hain’ olarak damgalanmıştı!

Yabancılar ona ‘fair-play’ ödülü verdiler!

Sorun doğrudan yana olmakta, gerçekten yana durabilmekte. Bunlar bize acı verseler bile uygulamalıyız.

Zira sonunda size asıl mutluluğu doğrulukla gerçekleştirilmiş temizlik getirir.

Yan çizerseniz, pislik de sizi çizer...

BIKTIK

l Kimi futbolcuların, gerçek bir etki almadıkları halde, müthiş bir darbe sonucu yara almışçasına sahte acı gösterisi yapmalarından bıktık usandık.

USANDIK